Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Braşov candidează la şefia CSM

Judecătorul Alexandru Şerban, vicepresedinte al Curtii de ApelBraşov, şi-a anunţat candidatura la şefia Consiliului Superior al Magistraturii, într-un interviu acordat www.juridice.ro. Anunţul lui Şerban este surprinzător, având în vedere că, până acum, candidaţii îşi făceau publice intenţiile doar cu câteva momente înainte de vot.

Se luptă cu alţi trei candidaţi

Plenul consiliului se va întruni vineri, când va fi ales un nou candidat pentru şefia instituţiei, post pentru care se va lupta cu alţi trei candidaţi: judecătorii Dan Lupaşcu, actual membru al CSM, Lidia Barac (secretar de stat în Ministerul Justiţiei) şi Horaţius Dumbravă, actualul preşedinte al CSM. În interviul acordat www.juridice.ro, Şerban a precizat că va continua proiectele mari ale actualului şef al CSM şi se va strădui pentru o mai bună comunicare în interiorul instituţiei. „(…) aş viza mai ales o comunicare mult mai bună în cadrul Consiliului, pentru a încerca să coagulăm unele tendinţe sau viziuni diferite asupra unor probleme într-o poziţie unitară a CSM. De asemenea, îmi doresc o eficientizare mai mare a activităţii aparatului propriu, probabil o organizare mai bună, şi unele chestiuni care să vizeze o mai bună activitate pe plan administrative”, a declarat judecătorul Şerban. Vezi mai jos înregistrarea video a interviului.

Cine este Alexandru Şerban

Alexandru Şerban are 36 de ani şi o vechime de 13 ani în magistratură. El a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, după care a urmat cursurile Institutului Naţional al Magistraturii. Şi-a început cariera de judecător în oraşul natal,Ploieşti. Ulterior, a fost judecător la Judecătoria Sinaia, apoi la Tribunalul Prahova, Tribunalul Covasna, iar la 1 august 2006 a devenit judecator cu grad de curte de apel. În 2007, a fost detaşat de la Covasna laBraşov, la Curtea de Apel, secţia penală. În ianuarie 2008, a devenit, prin concurs, vicepreşedinte al Curţii de ApelBraşov. A renunţat însă la această funcţie la 1 ianuarie 2011, cînd i-a început mandatul de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. Pe acelaşi site pe care şi-a anunţat candidatura, Şerban a publicat şi proiectul pe care îl are pentru instituţia pe care doreşte să o conducă. Materialul se intitulează „Zece obiective pentru CSM în anul 2012” şi poate fi citit aici.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...