Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

O şcoală din Braşov şi-a făcut propriul post de televiziune

Echipa TV2BV este formată dintr-un grup de 25 de elevi  de la Şcoala Generală nr. 2 „Diaconu Coresi”, care deja şi-au împărţit sarcinile de serviciu.

Elevii au debutat în munca de jurnalist. Foto: Adevărul
Elevii au debutat în munca de jurnalist. Foto: Adevărul

 

În emisiunile lor, micuţii vor promova proiectele naţionale şi europene ale şcolii, evenimentele culturale, vor realiza reportaje şi interviuri despre campaniile umanitare şi ecologice ale şcolii, dar vor prezenta şi modele de elevi cu rezultate deosebite din şcoala lor, profesori care au marcat viaţa şcolii prin iniţiative şi profesionalism şi, nu în ultimul rând, părinţi care se remarcă prin implicarea lor în actul educaţional.

 

Acest proiect este o premieră pentru ţara noastră, iar TV2BV va putea fi recepţionat de toţi cei 1.300 de elevi şi dascăli ai şcolii.

Ajutaţi de profesori

„După inaugurarea oficială a studioului de televiziune, toată echipa va intra într-un training de aproximativ două luni, în cadrul căruia elevii vor afla mai multe despre tainele meseriei de jurnalist”, a declarat pentru Adevărul  profesorul Dumitru Avădanei, managerul de proiect.

Şase elevi vor fi reporteri, alţi şase au fost desemnaţi pentru filmări în interior şi exterior, un elev se va ocupa de scenografie şi va fi şi consultant design, doi elevi vor fi responsabili de ilustraţia muzicală, iar alţi patru elevi vor fi redactori de presă. La toţi aceştia, se adaugă zece profesori, care vor fi redactori de presă şi televiziune.

Cu banii câştigaţi

Deschiderea unui astfel de studio TV în şcoala din Braşov a fost posibilă după ce echipa şcolii „Winners2bv” a câştigat Concursul naţional de proiecte eco-civice „Şcoala lui Andrei”, ediţia 2011. Elevii au participat la concurs cu proiectul „Jurnalist pentru o zi şi apoi pentru o viaţă” şi au câştigat 5.000 de euro. Cu aceşti bani s-a cumpărat aparatura necesară pentru studio, iar părinţii au sponsorizat mobilierul şi elementele de decor.

Voi culege informaţii de peste tot şi îmi doresc o carieră în domeniu, fiindcă mereu mi-a plăcut să socializez cu cei din jur şi să aflu opiniile celorlalţi“, a spus Andra Şuteu (14 ani) pentru Adevărul.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...