Aproape 31 de milioane de lei pentru investiţii noi la Braşov

George Scripcaru şi ministrul Cristian Petrescu, în inspecţie la Sala Sporturilor

Ministrul Dezvoltării, Cristian Petrescu, a venit astăzi la Braşov, unde a semnat  contracte de finanţare pentru trei investiţii de amploare: dublarea Pasajului Fartec (23,5 milioane de lei), reabilitarea unui bloc social de locuinţe din Uzina II (4,6 milioane de lei) şi achiziţia sistemelor de monitorizare pentru unităţile şcolare, dar şi pentru domeniul public din Zona Metropolitană Braşov (2,7 milioane de lei).

„Cele trei proiecte semnate azi solicită 5,67 milioane euro și se adaugă altor cinci proiecte aflate în derulare, prin care au fost deja alocate dezvoltării zonei Brașov 14,05 milioane euro. Sunt multe proiecte depuse pentru dezvoltarea Polului de Creștere și valorile alocate sunt mari, de aceea a fost creat un departament special pentru monitorizarea lor. La ora actuală, întreaga sumă alocată zonei metropolitane Brașov este acoperită prin cele 25 de proiecte depuse pe subdomeniul Pol de creștere, care solicită 77,81 milioane euro fonduri nerambursabile. În perioada următoare se vor semna alte 5 proiecte, prin care se vor mai aloca polului de creștere alte 10 milioane euro fonduri nerambursabile”, a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

În vizită pe şantier

După ce a semnat contractele de finanţare, ministrul s-a grăbit să viziteze două şantiere din Braşov, al Sălii Sporturilor şi al Bazinului de Înot, care sunt realizate cu fonduri de la minister. Cristian Petrescu a fost mulţumit de ceea ce a văzut, dar i-a întrebat pe şefii de lucrări, când vor şi finaliza cele două obiective. Primarul George Scripcaru a ţinut să precizeze că Sala Sporturilor va fi gata de 1 iunie, pentru a organiza un spectacol special dedicat Zilei Copilului. Chiar dacă bazinul olimpic are termen pentru noiembrie 2012, primarul speră ca societatea constructoare să finalizeze treaba până cel târziu în octombrie.

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply