Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Sâmbăta de Sus și Șinca Nouă au fost votate printre printre cele mai frumoase sate din țară

Localitățile Sâmbăta de Sus și Șinca Nouă au fost votate printre cele mai frumoase sate din România de către ghidul „Cele mai frumoase sate din România”.

Cele două localități din Brașov fac parte dintre cele 61 de sate din țară care au primit această distincţie, acordată după creiterii precum frumuseţea  peisajului, biodiversitatea, accesul către localitate, păstrarea tradiţiilor locale, evenimente păstrate în viaţa satului, produse locale, stitlul arhitectonic unitar, şi multe altele. Sâmbăta de Sus este cunoscută în ţară datorită Mănăstirii Brâncoveanu din apropiere, dar şi a peisajului inconfundabil de la poalele Munţilor Făgăraş. Șinca Nouă este primul „sat european“ din Brașov și se bucură de un peisaj deosebit de frumos. În plus aici localnicii țin foarte mult la calitatea produselor din propriile gospodării așa că pâmântul pe care il cultivă este tratat doar cu îngrășăminte naturale, iar animalele nu sunt hrănite cu chimicale.

Printre satele nominalizate alături de Sâmbăta de Sus și Șinca Nouă se mai numără  Pietriceaua (Brebu) – Prahova,   Polovragi – judeţul Gorj, Rimetea – Alba, Cârlibaba – Suceava, Grădiştea – Călăraşi, Doi Mai (Limanu) – Constanţa, Siriu – Arad, Belint – Timiş, Meseşenii de Jos – Sălaj, Copâlnic Mănăştiur – Maramureş, Ţaga – Cluj, Răşinari – Sibiu,  Voşlobeni – Harghita sau Saschiz – Mureş.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...