Dumitru Ioan Puchianu candidează pentru postul de președinte al Consiliului Județean

Ioan Dumitru Puchianu a confirmat, pentru Monitorul Expres, că va candida din nou pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. „Voi candida independent la preşedinţia Consiliului Judeţean. Proiectul politic pe care l-am avut în 2008, privind dezvoltarea judeţului Braşov, este încă de actualitate. Cred că preşedintele actual şi-a epuizat orice element de creativitate şi viziune, iar abordarea lui politicianistă nu a făcut decât să radicalizeze viaţa publică. Cei 12 ani de când se află la preşedinţia CJ au însemnat un blocaj continuu al dezvoltării şi al normalităţii în viaţa politică şi economică a Braşovului“, a declarat Puchianu. El a mai spus că va accepta sprijinul politic al oricărui partid care nu-i va înscrierea pe lista sa de candidaţi și nu îi va pretinde alte servicii post electorale.

Cine este Dumitru Ioan Puchianu?

Ioan Dumitru Puchianu s-a născut în 1962, în cumuna Bran, este căsătorit şi are doi copii. În 1991 a fondat firma DIP&GIP Zărneşti. În 1992, a devenit vicepreşedinte al PD Braşov, în 1997 ajunge preşedinte PD Braşov, iar din 1998 până în 2004 rămâne vicepreşedinte, cu excepţia perioadei 1999 – 2000, când a deţinut aceeaşi funcţie în APR Braşov. Între 1996 – 2004 ocupă funcţia de consilier judeţean, iar în mandatul 2004 – 2008 a fost deputat PD(PD-L). În 2008, a candidat împotriva lui Aristotel Căncescu, pentru postul de președinte al CJ, şi a pierdut la o diferenţă de aproape 2.000 de voturi. Imediat după alegeri, a demisionat din PDL şi s-a înscris în PNL, unde a condus Organizaţia Municipală Braşov. În 9 februarie 2011, odată cu încheierea alianţei dintre PNL-PC şi PSD, şi-a dat demisia din PNL. Era oricum deja suspendat pentru unele declaraţii publice la adresa unor colegi liberali. Câteva luni mai târziu, a fondat Asociaţia de Dezvoltare a Judeţului Braşov, asociaţie care îşi propune să ofere soluţii pentru dezvoltarea comunităţii, şi pe care o conduce şi în prezent.

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

One thought on “Dumitru Ioan Puchianu candidează pentru postul de președinte al Consiliului Județean

  • Mar 5, 2012 at 11:38 am
    Permalink

    Cu ani in urma ,cand lucram la Uzina Mecanica din Tohan, l-am cunoscut destul de bine pe d-l Puchianu de aceea cred ca pot sa-mi exprim parerea despre domnia-sa.In comparatie cu alte persoane d-l Puchianu a reusit sa se impuna in economia de piata gratie muncii sale ,ajutat fiind si de o abilitate proprie oamenilor de afaceri ,realizand lucruri deosebite ,cred ca un astfel de om ar trebui sa se bucure de increderea electoratului deoarece dansul a demonstrat ca stie sa organizeze ,sa indrume si sa monitorizeze actiuni economice ,de asemenea a creeat locuri de munca pentru multi oameni ceea ce este un lucru deosebit.Personal cred ca un astfel de om ar trebui sa fie votat si nu cei care fara sa demonstreze nimic doresc sa ocupe diferite functii publice.In concluzie,votati-l pe d-l Puchianu si nu veti fi dezamagiti.

    Reply

Leave a Reply