Societatea de Patinaj Braşov şi Casa de Cultură Codlea sancţionate pentru „munca la negru”

Luna trecută, inspectorii de muncă au efectuat 343 de controale pentru a-i depista pe angajatorii care practică munca fără forme legale. În urma verificărilor, 11 firme au fost prinse în „ofsaid” şi au fost aplicate amenzi în cuantum de 210.000 de lei.

Pe lista neagră a angajatorilor care practică „munca la negru”, publicată pe site-ul ITM Braşov, se numără şi două societăţi de stat, respectiv Clubul Sportiv Societatea de Patinaj Braşov şi Casa de Cultură Codlea. Lor li se alătură şi alte firme din Braşov: Hotel Flo Mary, Iron Design, Agritina Expert, Lala Invest, Bunion Pra, Wag Service, Mob Construct, Hotel Edelweis poiana Hotel, Orzar Impex, Stefania, Well Trading, Smart One.

În total, au fost identificate 21 de persoane pentru care angajatorii nu au încheiat, înaintea începerii activităţii, contracte individuale de muncă.

Pentru alţi 3 angajatori,  documentele întocmite în urma identificării  a 25 de persoane care lucrau fara forme legale au fost preluate de către Poliţia Braşov în vederea continuării cercetarii sub aspectul săvârşirii unei infracţiuni.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.