Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Bani pentru rețele de apă și canalizare în șapte localități din județ

Şapte localităţi din judeţ vor beneficia de bani prin Administraţia Fondului de Mediu, pentru modernizarea sau extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi a sistemelor de canalizare. Este vorba de proiectele depuse de localităţile Săcele (9,74 milioane de lei), Tărlungeni (9 milioane de lei), Vulcan (8,83 milioane de lei), Hărman (3,32 milioane de lei), Apaţa (3,68 milioane de lei), Mândra (6,16 milioane de lei) şi Viştea (6,22 milioane de lei).

Cel mai avansat proiect este cel depus de municipiul Săcele, proiect pentru care contractul de finanţare se va semna în perioada imediat următoare. Cele aproape 10 milioane de lei vor fi folosite pentru reabilitarea reţelelor de apă şi execuţia reţelelor de canalizare în cartierul Baciu-Turcheş.  „Pentru finanţarea acestui proiect am depus documentaţia necesară accesării de fonduri atât la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cât şi la Ministerul Mediului şi Pădurilor. Din Fondul de mediu se va executa o aducţiune de apă pentru rezolvarea problemelor de presiune şi debit de apă potabilă în zona menţionată. De asemenea, se vor reabilita reţelele de apă existente şi se va executa reţeaua de canalizare pe o lungime de 3,8 kilometri“, a spus primarul municipiului Săcele, Radu Nistor.

Și la Vulcan proiectul este într-un stadiu avansat. Aici investiția este extrem de necesară, având în vedere că Vulcan nu există canalizare, iar apele uzate menajere sunt deversate în puţuri absorbante care infestează în mod sistematic pânza de apă freatică din zonă. Olimpiu Filip

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...