Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Un criminal în serie a fost prins la Braşov

Criminaliştii bucureşteni conduşi de Remus Budăi au capturat, luni seara, în Codlea, un asasin în serie, Ştefan Fodor, zis Zambilă, scrie ziarulring.ro. El a fost prins după indentificarea AND-ului său.

Potrivit anchetatorilor, în aprilie 2010 bărbatul a ucis un alt bărbat, lovindu-l cu o piatră în cap, iar în noiembrie 2011 victima a fost o femeie. În ambele cazuri mobilul crimelor a fost de natură sexuală, iar ambele persoane au fost ucise, după ce au fost lovite cu câte o piatră în zona capului.

Cum s-a dat de gol

Ghinionul lui Fodor a fost că, la un moment dat, a ajuns la puşcărie, pentru o altă faptă comisă. Ca tuturor infractorilor ajunşi în puşcărie, i s-a luat „amprenta genetică” (celebra probă ADN) care a intrat în baza de date cdin întreaga lume. Cu ajutorul acesteia, Fodor a putut fi depistat întrucât, de la ultima dintre victime, i s-au recoltat ”probe genetice” (spermă), mai scrie ziarulring.ro
Probatoriul administrat în cauză, constând în investigaţii, audieri şi expertize genetice s-a efectuat cu sprijinul Serviciului Omoruri al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Serviciului Criminalistic al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Institutului de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...