Cioacă îşi va afla sentinţa pe 29 martie

Poliţistul Cristian Cioacă va afla în 29 martie sentinţa în dosarul în care este judecat pentru violarea corespondenţei prin e-mail a soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, după ce Judecătoria Braşov a amânat, joi, pronunţarea sentinţei.

Elodia e moartă, dosarul nu mai există?

Avocata acestuia, Maria Vasii, a cerut în instanţă achitarea clientului ei pe motiv că, atât timp cât avocata Ghinescu a fost declarată oficial moartă, existând un certificat de deces în acest sens, această infracţiune nu mai există.

Dosarul de violare a corespondenţei electronice a Elodiei Ghinescu a fost trimis spre rejudecare la Judecătoria Braşov, în aprilie 2011, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Iniţial, Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe Cioacă, în 27 septembrie 2010, la trei ani de închisoare cu suspendare. Hackerul Adrian Niţu, judecat în acelaşi dosar, a primit o pedeapsă de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.

Pedepsit, dar eliberat

Cioacă a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în februarie 2009, alături de hacker-ul Adrian Niţu, pentru acces fără drept la sisteme informatice, restricţionare fără drept a accesului la date informatice şi transferul neautorizat de date informatice.

Cioacă a refuzat să dea orice declaraţie cu privire la acest caz în faţa procurorilor, în schimb a recunoscut în faţa presei că a intrat de pe calculatorul bun comun al celor doi soţi în contul de Yahoo Messenger al soţiei sale.

Pe numele lui Cristian Cioacă a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, conform unei decizii din 24 ianuarie 2008 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, însă acesta a stat doar câteva zile în arestul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Braşov, întrucât a fost eliberat sub control judiciar.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.