Liber la terase pe Republicii, de săptămâna viitoare

Proprietarii localurilor din centrul orașului pot depune, de luni, la Primărie cererile pentru amenajarea teraselor pe strada Republicii.

„Ne aşteptăm ca anul acesta să fie amenajate aproximativ 60 de terase. În 2011, aici au funcţionat 64 de terase, municipalitatea încasând 450.000 de lei din taxele aferente. Acum finalizăm documentaţia pentru stabilirea exactă a locaţiilor în care pot fi amplasate aceste terase. Până vom stabili toate detaliile, când se va stabili şi o taxă lunară, comercianţii vor plăti câte 2,4 lei pe zi, pentru fiecare metru pătrat din domeniul public ocupat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

Autorizaţiile pentru terase se vor elibera doar pentru localurile care au funcţionat pe tot parcursul anului precedent, care au minimum 30 de locuri într-o unitate închisă şi au toaletă la nu mai mult de 50 de metri de terasă.

 „Umbrelele vor fi distribuite la fel, cu chirie, tuturor celor care vor să deschidă terase”, a explicat Toarcea.

Terasele vor fi aranjate tot pe centrul străzii Republicii, astfel încât să se creeze culoare de acces în faţa vitrinelor, iar acestea vor fi montate direct pe pavaj şi este interzisă folosirea cablurilor electrice suspendate sau pozate pe paviment şi a sistemelor de amplificare pentru difuzarea de muzică. Mobilierul teraselor din zona istorică a oraşului va trebui să fie din lemn sau fier forjat, iar proiectul terasei trebuie să fie avizat de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional (DJCPN) Braşov. Programul de funcționare al teraselor va fi până la ora 22.00 astfel încât clienții să nu deranjeze liniștea locatarilor de pe strada Republicii.
În plus, proprietarii tersaselor trebuie să respecte distanța dintre mese și clădirile de pe marginea străzii, astfel încât să lase culoare de acces pietonilor, dar și mașinilor de intervenție ale pompierilor sau ambulanței.

Olimpliu Filip

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply