Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Parcurile industriale, soluţia optimă pentru dezvoltarea judeţului

Candidatul independent la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Dumitru-Ioan Puchianu, a precizat că principala componentă a strategiei sale electorale susţinerea producţiei industriale, astfel încât să se creeze noi locuri de muncă.

Acesta, care deţine şi funcţia de şef al Agenţiei de Dezvoltare a Judeţului Braşov, consideră că pentru o dezvoltare reală a  judeţului ar fi nevoie de deschiderea a patru parcui industriale, cu o suprafață totală de 500.000 mp, atât în Braşov, cât şi la Făgăraş, Rupea şi Zărneşti. Cele patru parcuri industriale vor crea 30.000 de locuri de muncă.

„Am început să lucrez la acest proiect şi am avut deja discuţii şi cu autorităţile locale din zonele respective”, a precizat Puchianu.

Investiţii cu bani europeni

Parcul industrial de la Braşov ar urma să se întindă pe o suprafaţă de 300.000 de metri pătraţi şi să fie amplasat orin în vecinătatea CET, ori în apropiere de comunele Sânpetru, Bod sau Hărman. Parcul de la Făgăraş va avea o suprafaţă de 100.000 de metri pătraţi, iar cele de la Zărneşti şi Rupea, câte 50.000 de metri pătraţi.

„Costul celor patru obiective ar fi de 135 de milioane de euro care, în proporţie de 90% ar putea fi obţinuţi din programe europene. În acest mod, în judeţ ar putea fi atraşi investitori chinezi sau indieni care sunt foarte interesaţi să pătrundă pe piaţa europeană”, a explicat Puchianu.

(Olimpiu Filip)

 

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...