Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Revoluţionarii lui Maior vor să-i scoată pe „novembrişti” din Legea Recunoştinţei

Revoluţionarii braşoveni, alătui de membrii altor 70 de asociaţii din ţară, au luat această decizie în urma congresului pe care Blocul Naţional al Revoluţionarilor l-a organizat sâmbătă la Braşov.

Dorin-Lazăr Maior, preşedintele BNR ’89. a precizat că BNR 89 va depune petiţii la instituţiile abilitate prin care  vor solicita tăierea drepturilor conferite de Legea Recunoştinţei „novembriştilor”, dar şi ca aceştia să prezinte adeverinţe eliberate de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, care să ateste că nu au colaborat cu Securitatea”.

O altă lege pentru „novembrişti”

Legat de acest subiect, Raimond Luca, preşedintele Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor, a declarat că, pentru participanţii la revolta din 15 Noiembrie 1987 de la Braşov ar trebui elaborat un act normativ separat şi ar trebui ca şi dosarele lor ar trebui verificate, aşa cum s-a întâmplat cu cele ale revoluţionarilor. De cealaltă parte, preşedintele Asociaţiei „15 Noiembrie 1987 – Braşov”, Florin Postolachi, nu s-a arătat surprins de demersul liderului BNR ’89 şi crede că modificarea Legii Recunoştinţei va face lumină în rândurile revoluţionarilor.

(Olimpiu Filip)

 

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...