Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Căncescu a pus „tunurile“ pe Gazeta Braşovului

Anchetele publicate de Gazeta Braşovului pe tema unor „tunuri” date bugetului judeţean, şi care de fapt au arătat cu cifre şi documente realitatea din spatele unor contracte dubioase pe bani publici, l-au deranjat la culme pe preşedintele Aristotel Căncescu. Preşedintele CJ a decis să acţioneze în instanţă publicaţia, dar şi pe redactorul şef al acesteia.

Acuzaţii generale

În opinia acestuia, materialele publicate de Gazeta Braşovului nu sunt veridice şi sunt doar o campanie murdară de denigrare. „Au fost publicate lucruri care nu sunt reale şi în privinţa clădirii din Piaţa Sfatului (Muzeul Civilizaţiei – n.r.). Acolo este vorba de un proces şi de aceea nu am vrut să dăm acei bani”, a susţinut Căncescu. Preşedintele CJ s-a mărginit la acuzaţii generale, fără a răspunde concret la acuzaţiile aduse. Menţionăm că, toate materialele referitoare la situaţii dubioase în cheltuirea banului public de către instituţia judeţeană s-au bazat pe documente (n.r. publicate, de altfel, în facsimil), cerându-se părerea instituţiilor abilitate şi persoanelor implicate. Cazurile fac şi obiectul unor cercetări ale Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Citiţi aici mai multe amănunte despre ancheta publicată de Gazeta Braşovului cu privire la clădirea din Piaţa Sfatului

Ameninţări cu procese

Căncescu a precizat că şi în campania electorală din 2008 a avut de-a face cu astfel de „ziare denigratoare”, şi a deschis patru procese, atât pe numele politicianului Nicolae Vlad Popa, cât şi a doi jurnalişti, două dintre ele câştigându-le. Căncescu a procedat de mai multe ori la chemarea în judecată a ziariştilor care „şi-au permis” să publice materiale în care era pus sub semnul întrebării felul în care se cheltuieşte bugetul judeţului. La un moment dat, liderul liberal a intenţionat să afle numele care se ascund în spatele nick-name-urilor celor care comentează defavorabil la adresa sa materialele din site-urile al căror proprietar este. Bineînţeles, pentru a putea să-i acţioneze în judecată pe cei care îşi exprimă liber părerile pe internet.

Obişnuit să-şi denigreze adversarii

Deşi îi ameninţă cu târârea în judecată pe ziariştii care nu îl laudă, preşedintele CJ deţine mai multe televiziuni, radiouri, site-uri de internet şi un ziar. Politica editorială a trustului media deţinut de Căncescu este făţiş propagandistic, adversarii săi fiind ţinta unor campanii negative pe care le coordonează personal, comandând, de cele mai multe ori personal, materialele de presă. De altfel, lipsa de obiectivitate a televiziunii Mix, aparţinând politicianului, a ajuns de mai multe ori în discuţia Consiliului Naţional al Audiovizualului, până acum, singurele măsuri luate fiind doar avertizări şi amenzi.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...