Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Dumitru Puchianu: „Afacerea Aeroportul era «cu dedicaţie»!”

Singurul lucru concret la aeroport este... gardul

Preşedintele Asociaţiei de Dez­vol-t­are a Judeţului Braşov, Dumitru Pu­chianu, a susţinut că principalul vinovat pentru întârzierea începerii lucrărilor la Aeroport ar fi preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu.

„Preşedintele Consiliului Judeţean a de­clarat recent că ar fi fost dema­ra­tă licitaţia pentru construirea pistei. Pe 16 martie, însă, Consiliul Naţio­nal de Soluţionare a Contestaţiilor a emis o decizie prin care a dispus anu­larea procedurii de atribuire şi a obli­gat administraţia judeţeană să în­tocmească documentaţia în con­cor­danţă cu legislaţia în vigoare. Afa­cerea Aeroportul era «cu dedi­ca­ţie» şi ar fi asigurat resurse unei cli­en­tele politice! Niciodată nu a abordat acest proiect serios, pentru a-l duce la capăt, ci a recurs la tot felul de artificii pentru ca banul public să fie dus spre clientela sa politică şi interesele sale persoanle”, a explicat Puchianu.

Decizia de anulare, făcută publică

Puchianu a dat publicităţii Decizia nr 664/ C5/685,718,750 din 16 martie 2012, prin care Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor anulează procedura de atribuire care are ca obiect „Proiectarea şi execuţia suprafeţelor de mişcare aeroportuare a Aeroportului Internaţional Braşov”, licitaţie organizată de Consiliul Judeţean după metoda „licitaţiei restrînse”.

Licitaţia restrînsă se iniţiază prin transmiterea spre publicare a unui anunţ de participare prin care se solicită operatorilor economici interesaţi depunerea candidaturii. CNSC a admis în parte constestaţia unei firme orădene care a solicitat „în principal anularea procedurii de atribuire” şi „în subsidiar obligarea autorităţii contractante la modificarea documentaţiei de atribuire în concordanţă cu legislaţia în vigoare”. Consiliul a dispus anularea procedurii de atribuire.

Proiectul spitalului, blocat

Acesta este de părere că preşedintele CJ Braşov a mai blocat şi o altă investiţi importantă, respectiv Spitalul de la Hărman.

„Şi acest pro­iect este îngropat de multă vreme. Ministerul Sănătăţii a alocat peste 3 milioane de euro pentru ela­bo­rarea documentaţiei, dar pro­iec­tul nu a fost început niciodată. Cu aceşti bani putea fi reabilitat Spi­talul Clinic Judeţean de Urgenţă”, a explicat Dumitru Puchianu.

Blocaj… politic?!

De cealaltă parte, Aris­to­tel Căncescu, a precizat că Dumitru Puchianu şi-a început propaganda electorală şi că face „declaraţii de cam­panie, fără nici un fel de aco­pe­ri­re”. „Insti­tu­ţia care decide anularea licitaţiilor se află sub control politic şi, cu mul­tă uşurinţă, a decis să ne blocheze. Eu nu ştiu decât că s-a propus anu­la­rea, nu şi că a fost anulată în fapt. Vom lua zilele acestea o decizie pri­vind demersurile pe care le putem face în justiţie”, a spus Căncescu pentru mytex.ro.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...