Dumitru Puchianu: „Afacerea Aeroportul era «cu dedicaţie»!”

Singurul lucru concret la aeroport este... gardul

Preşedintele Asociaţiei de Dez­vol-t­are a Judeţului Braşov, Dumitru Pu­chianu, a susţinut că principalul vinovat pentru întârzierea începerii lucrărilor la Aeroport ar fi preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu.

„Preşedintele Consiliului Judeţean a de­clarat recent că ar fi fost dema­ra­tă licitaţia pentru construirea pistei. Pe 16 martie, însă, Consiliul Naţio­nal de Soluţionare a Contestaţiilor a emis o decizie prin care a dispus anu­larea procedurii de atribuire şi a obli­gat administraţia judeţeană să în­tocmească documentaţia în con­cor­danţă cu legislaţia în vigoare. Afa­cerea Aeroportul era «cu dedi­ca­ţie» şi ar fi asigurat resurse unei cli­en­tele politice! Niciodată nu a abordat acest proiect serios, pentru a-l duce la capăt, ci a recurs la tot felul de artificii pentru ca banul public să fie dus spre clientela sa politică şi interesele sale persoanle”, a explicat Puchianu.

Decizia de anulare, făcută publică

Puchianu a dat publicităţii Decizia nr 664/ C5/685,718,750 din 16 martie 2012, prin care Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor anulează procedura de atribuire care are ca obiect „Proiectarea şi execuţia suprafeţelor de mişcare aeroportuare a Aeroportului Internaţional Braşov”, licitaţie organizată de Consiliul Judeţean după metoda „licitaţiei restrînse”.

Licitaţia restrînsă se iniţiază prin transmiterea spre publicare a unui anunţ de participare prin care se solicită operatorilor economici interesaţi depunerea candidaturii. CNSC a admis în parte constestaţia unei firme orădene care a solicitat „în principal anularea procedurii de atribuire” şi „în subsidiar obligarea autorităţii contractante la modificarea documentaţiei de atribuire în concordanţă cu legislaţia în vigoare”. Consiliul a dispus anularea procedurii de atribuire.

Proiectul spitalului, blocat

Acesta este de părere că preşedintele CJ Braşov a mai blocat şi o altă investiţi importantă, respectiv Spitalul de la Hărman.

„Şi acest pro­iect este îngropat de multă vreme. Ministerul Sănătăţii a alocat peste 3 milioane de euro pentru ela­bo­rarea documentaţiei, dar pro­iec­tul nu a fost început niciodată. Cu aceşti bani putea fi reabilitat Spi­talul Clinic Judeţean de Urgenţă”, a explicat Dumitru Puchianu.

Blocaj… politic?!

De cealaltă parte, Aris­to­tel Căncescu, a precizat că Dumitru Puchianu şi-a început propaganda electorală şi că face „declaraţii de cam­panie, fără nici un fel de aco­pe­ri­re”. „Insti­tu­ţia care decide anularea licitaţiilor se află sub control politic şi, cu mul­tă uşurinţă, a decis să ne blocheze. Eu nu ştiu decât că s-a propus anu­la­rea, nu şi că a fost anulată în fapt. Vom lua zilele acestea o decizie pri­vind demersurile pe care le putem face în justiţie”, a spus Căncescu pentru mytex.ro.

Comments

comments

One thought on “Dumitru Puchianu: „Afacerea Aeroportul era «cu dedicaţie»!”

 • Mar 30, 2012 at 8:52 am
  Permalink

  – gardul de la aeroport s-a facut fara proiect si implicit fara autorozatie de imprejmuire ; exista numai o hotarare a consiliului judetean pentru imprejmuirea terenului respectiv ;
  – din anul 2011 si pana in prezent consiliul judetean nu mai publica pe site-ul lor, nici o hotarare a consiliului judetean !
  – consiliul judetean a expropriat terenuri proprietatea statului roman aflate in carti funciare de Ghimbav, prin “specialistii” lor,respectiv coordonatoarea de la compartimentul patrimoniu Mitarca Mioara si director juridic Craciun Claudia,precum si terenuri ale statului roman aflate in concesiune la sc gotic srl.;ulterior a facut o asociere cu or. Ghimbav, fara a revoca sau modifica hotararile de expropriere a terenurilor statului roman;
  – intrucat P.U.Z.ul pentru aeroport s-a facut si aprobat pe o traiectorie in diagonala (oblica) fata de configuratia celor 200ha date de guvern, trebuiau facute demersuri petru scimburi de terenuri pentru cele cc.100ha necesare, evident cu acordul guvernului, care trebuia informat corect cu privire la noul amplasament;
  – terenurile cumparate ulterior aprobarii PUZ-aeroport, fiind destinate utilitatii publice, se va constata nulitatea contractelor de vanzare-cumparare ;

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.