Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Cifră de afaceri în creştere cu 12% pentru Ropharma

Omul de afaceri Mihai Miron

Distribuitorul de medicamente Ropharma Braşov (RPH), controlat de omul de afaceri Mihai Miron, estimează pentru acest an o cifră de afaceri în creştere cu 12%, la 431,5 milioane lei (98,5 milioane euro) şi un profit net de 12,8 milioane lei (2,9 milioane euro), cu 20% mai mare decât anul trecut, scri zf.ro.

Citiţi aici cum şi-a început afacerile Mihai Miron în domeniul farmaceutic

Piaţa farmaceutică de retail a crescut anul trecut cu 7,5%, ajungând la 2,2 miliarde euro, iar Ropharma s-a clasat anul trecut pe locul 9 în topul distribuitorilor naţionali de medicamente şi în primii 5 în top reţele de retail la nivel naţional, potrivit raportului anual al companiei.

Veniturile şi cheltuielile din exploatare ar urma să avanseze cu câte 12%, la 432,2 milioane lei (98,7 milioane euro) şi, respectiv, la 416,7 milioane lei (95,1 milioane euro), potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli aprobat, luni, în AGA.

Mia mulţi bani pentru Sf. Constantin

Acţionarii au aprobat şi participarea cu 333.000 de euro la majorarea capitalului social al firmei care administrează spitalul privat Sf. Constantin din Braşov. Ropharma deţine 33,33% din acţiunile firmei Teo Health.

O altă hotărâre AGA este distribuirea unui pachet reprezentând 0,17% din titlurile companiei către salariaţi şi şefi, în cadrul unui program de recompensare. Titlurile respective au fost anterior răscumpărate de pe bursă.

Potrivit celor mai recente raportări de la BVB, omul de afaceri Mihai Miron deţine indirect 44,9% din acţiunile Ropharma. Prin Rimia Investments, el controlează 21,43% din acţiuni, iar prin ADD Pharmaceuticals 23,47% din titluri.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...