Fostul director al APIA, cercetat pentru încasarea de subvenţii ilegale

Ion Ciocan. Foto: monitorulexpres.ro

Fostul şef al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA) din Braşov este acuzat că ar fi încălcat legea pe care tocmai el ar fi trebuit să o pună în practică. Ion Ciocan a declarat în acte că deţine peste 60 de hectare de teren, pentru care a cerut subvenţie chiar de la instituţia pe care o conducea.

Controlul a scos la iveală faptul că îi „lipseau” vreo 15 ha. În plus, fostul şef al APIA trebuie să explice superiorilor de la Bucureşti şi condiţiile în care a aprobat o subvenţie de un milion de euro fostului primar din Caţa, Gheorghe Rusu, pentru susţinerea creşterii de oi şi vaci pe care beneficiarul nu le avea.

O încurcătură în acte?!

Fostul director al APIA Braşov a susţinut că este vorba doar de o „încurcătură”. „Şase hectare le-am luat în arendă, iar celelalte două erau subarendate. Sunt cercetat pentru posibile încălcări ale procedurilor APIA. Contractele încheiate cu persoanele de la care am luat în arendă pământul trebuia să le înregistrez la primării, dar Primăria Braşov nu a vrut să îmi înregistreze contractul, iar cei de la Poiana Mărului mi-au reproşat că am trecut «arendă», în loc de «închiriere».”, a explicat Ion Ciocan.

(Olimpiu Filip)

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.