Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Scripcaru susține că a fost amenințat cu moartea de către Dorin Lazăr Maior

Primarul Brașovului, George Scripcaru, susține că a fost amenințat cu moartea vineri, de către revoluționarul Dorin Lazăr Maior. Scena s-ar fi petrecut chiar în secretariatul biroului primarului, iar mărul discordiei este clădirea fostului Cinematograf Astra, din Livada Poștei.

A protestat din interes

Clărirea fostului cinematograf a fost câștigată în instanță, în 2010, de la RADEF, de către Primărie, însă până atunci fusese în administrarea lui Dorin Lazăr Maior care deschisese aici un club. Edilii vor să reamenajeze spațiul și au solicitat eliberarea lui, însă Maior se încăpățânează să îl administreze în continuare. „Am fost ameninţat chiar şi cu moartea şi a adus ameninţări chiar şi la adresa familiei mele. M-am săturat ca în ultimele trei luni să am parte de ameninţări, iar aşa-zisele proteste din Piaţa Sfatului să fie controlate de asemenea persoane care vor doar să-şi satisfacă anumite interese. Sunt mai multe persoane, care, sub o mască politică, m-au ameninţat  şi dacă vor continua, le voi face publice şi numele acestora”, a afirmat primarul.

Dorin Lazăr Maior a fost iniţiatorul protestelor din Piaţa Sfatului. Primarul George Scripcaru a dat de înţeles că Maior i-ar fi spus că renunţă la proteste dacă primeşte respectiva clădire. „Mi-a spus că voi avea linişte în oraş, dacă rezolv această problemă”, a susţinut Scripcaru.

Plângeri penale

Maior a solicitat joi o audiență la primarul George Scripcaru și a fost primit vineri, când s-a prezentat însoțit secretara lui, Florina Aprofirei. Intenţia lui Maior a fost aceea de a-şi continua afacerea în fostul cinematograf (el deţinând Clubul “The Moose” care a funcţionat în acea clădire), însă, conform legii, acest lucru nu este posibil, aşa că primarul a încheiat discuţia cu şeful revoluţionarilor. În acel moment, Maior a răbufnit nervos şi a trecut la ameninţări. La ora actuală, este pe rol recursul procesului în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a validat dreptul de proprietate al Primăriei asupra clădirii Cinematografului Astra.

„Au fost patru martori în secretariat, care au auzit ce a spus Dorin Lazăr Maior. Pe lângă secretară, mai erau Szakal Andras, consileirul local Mihai Ghirdă și încă un funcționar din primărie care așteptau să intre la mine. Imediat am sunat la șeful poliției, iar o echipă de polițiști însoțiți de un procuror au venit să ia declarații de la cei patru martori“, a precizatGeorge Scripcaru, care a mai spus că nu este pentru prima dată când primește astfel de amenințări de la șeful revoluționarilor brașoveni. Primarul a depus plângere penală la Poliție și Parchet împotriva lui Dorin Lazăr Maior.

Acesta din urmă a negat acuzațiile spunând că, din contră, el a fost cel amenințat de primarul George Scripcaru.

 

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...