Dumitru Puchianu începe lupta de combatere a violenţei din viaţa publică

Chiar dacă suntem într-o perioadă de post, care ar trebui caracterizată prin smerenie şi linişte, viaţa publică şi politică fierbe, ţinând cont că se apropie campania electorală.

Lucrurile au început să degenereze spre violenţă, iar în ultima săptămână, două incidente extrem de grave s-au petrecut la nivelul vieţii publice şi polticie a Braşovului. Primul dintre ele l-a vizat pe primarul George Scripcaru, care a fost ameninţat cu moartea de şeful revoluţionarilor braşoveni, Dorin Lazăr Maior, care, de altfel, deţine şi funcţia de reprezentant al societăţii civile în cadrul şedinţelor de plen ale Consiliului Judeţean. Mai mult, directorul ziarului Monitorul de Făgăraş, Lucia Baki, a fost ameninţată la rândul ei cu moartea de anumite persoane, după ce în ziarul pe care îl conduce au apărut dezvăluiri cu privire la anumite afaceri derulate de preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu, şi consilierul judeţean Sebastian Grapă.

Citiţi aici cum a fost ameninţat primarul George Scripcaru de Dorin Lazăr Maior

Dumitru Puchianu, preşedintele Asociaţiei  de Dezvoltare a Judeţului Braşov este hotărât să demareze o luptă aprigă împotriva celor care au recurs la asemenea acte de violenţă, mânaţi de faptul că scaunul li se clatină.

„Paranoia puterii unora generază tensiuni şi conflicte care sunt greu de acceptat într-o ţară democratică. Personal, condamn astfel de practici violente, iar oamenii de acest gen trebui să dispară din viaţa publică. Este obligaţia noastră, a mea ca locuitor al acestui judeţ să preîntâmpin astfel de manifestări pe viitor, ia instiuţiile statului trebui să îşi facă datoria”, a precizat Dumitru Puchianu.

Practici dezonorante

Preşedintele Asociaţiei  de Dezvoltare a Judeţului Braşov susţine că în spatele celor care au recurs la astfel de ameninţări, cum ar fi Dorin Lazăr Maior, jurnaliştii Ion Mânzală şi Libiu Mateescu (care i-au îndemnat pe braşoveni într-o emisiune televizată să pună mâna pe bâte şi să-l alunge pe Geroege Scripcaru şi pe membrii PDL din Braşov), se află de fapt preşedintele CJ Aristotel Căncescu. „Cei mai vinovaţi pentru aceste situaţii sunt de fapt cei ce se află în spatele persoanelor care au ieşit la înaintare. Eu îi cer domnului Aristotel Căncescu să înceteze cu aceste practici dezonorante pentru Braşov şi pentru un om care se află pe o astfel de poziţie de responsabilitate”, a conchis Puchianu.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.