Cine este consilerul județean implicat în rețeaua de pedofili?

Scandalul sexual de la Braşov ia amploare. Un medic cardiolog şi alte cinci persoane, acuzate de raporturi sexuale cu minori şi proxenetism, au primit mandate de arestare pentru 29 de zile. Câţiva dintre cei care s-au prostituat pentru reţea au declarat că printre cei care au beneficiat de serviciile lor s-au aflat şi mai multe persoane publice, printre care un consilier judeţean.

Copii din centrele de plasament

Majoritatea „prostituaţilor” erau tineri orfani sau proveniţi din familii destrămate, săraci şi fără casă. Mulţi dormeau la Centrul pentru Persoane fără Adăpost din Uzina II, de unde erau ademeniţi cu bani de membrii reţelei. Situaţia este foarte gravă în contextual în care printre clienţii reţelei s-au aflat mai multe persoane publice, chiar un consilier judeţean şi un angajat al unui centru de plasament. Oameni care fac parte chiar din sistemul care ar trebui să protejeze minorii aflaţi în astfel de situaţii!!! Reprezentanţii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care instrumentează cazul, spun că nu pot cerceta decât clienţii care au întreţinut relaţii sexuale cu prostituaţi minori, practicarea relaţiilor sexuale contra cost nefiind „o crimă”.

Clienţi de vază

Una dintre victimele reţelei, plecată între timp în Spania, a declarat pentru www.bzb.ro că printre clienţii reţelei se aflau şi mai multe persoane publice printre care şi un consilier judeţean. Un alt tânăr care s-a prostituat pentru reţea a declarat, la rândul său, pentru www.gazetabrasovului.ro, că printre clienţii săi se afla şi un angajat al unui Centru de Plasament din Rupea, centru care se află în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Braşov.

Reţea de proxeneţi pedofili

Orgiile se petreceau în localul unui om de afaceri din oraş, unde băieţii erau obligaţi să se prostitueze. Procurorii DIICOT au percheziţionat 8 locuinţe din Braşov, care aparţin membrilor reţelei de proxeneţi pedofili. 11 persoane au fost audiate, iar 7 suspecţi au fost reţinuţi preventiv pentru 24 de ore, iar marţi dimineaţă au primit mandate de arestare. Un alt membru important al reţelei era câştigătorul concursului Miss Travesti România 2010. Dana de Kronstadt este acuzat că ar fi întreţinut relaţii sexuale cu mai mulţi minori. Liderul grupării de pedofili este un om de afaceri care deţine un local în Braşov. Acolo erau duşi copiii pentru a se prostitua.

Povestea Soniei

Doi dintre travestiţii care se prostituau reclamă nepăsarea poliţiştilor, care, timp de cel puţin 7 ani, au închis ochii la prostituţia şi consumul de droguri din cluburile pentru homosexuali din Braşov. Mulţi dintre cei care au picat victim ale reţelei sunt şi beneficiari ai Azilului de noapte. Rupi, cu numele de scenă Sonia, s-a prostituat pe bani în clubul lui Feri, unul dintre lăcaşele gay-lor din Braşov. şi el a crescut într-un centru de plasament din judeţ, apoi a ajuns să fie găzduit de „Centrul de noapte”. Sonia a auzit de clubul lui Feri în urmă cu doi ani, când a fost chemat să lucreze pentru inculpatul Vidra (Dan Ene), patronul Club V. A lucrat la amenajarea Clubului V şi, pentru că nu a fost plătit, s-a mutat la concurenţă: la Feri. La început, a fost pentru show-ul în care apărea travestit cu 50 de lei pe seară, plus 10 lei pentru taxi. Banii din prostituţie, după cum declară tânărul, erau încasaţi doar prin Feri.

Consilierul judeţean cu trei telefoane

Printre clienţii Soniei s-a aflat şi un consilier judeţean. Îşi aminteşte că bărbatul avea trei telefoane: unul de serviciu, unul pentru familie şi unul pentru „prietenii” de aventuri sexuale. „Jos era clubul, iar sus era locul unde făceau sex pe bani. Eu mă travesteam: făceau un show, ne îmbrăcam, dansam. Veneau tipi din Ploieşti, din Bucureşti, aruncau cu bani la noi şi ăla era ciubucul meu. Feri mai zicea: sora mea, haide că am şi eu un domn şi tu n-ai pâine. Întrebam cât îmi dă. El zicea: nu mămică, eu nu te oblig, dar faci pe bani. Dacă mi se promitea de către client 500 de lei, sau 200 de lei, dar nu îi primeam eu. Îi dădea direct lui Feri”, a declarat Sonia pentru www.bzb.ro.

Drogat pentru ca să se prostitueze

În schimb, un alt tânăr care practica prostituţia masculină la clubul lui Dodo Ferencz, zis „Feriboata”, a declarat tot pentru www.bzb.ro că a fost obligat. „Nu mi s-a spus din prima ce o să păţesc acolo. Prima zi a fost bine, apoi am fost nevoit şi pus să fac şi eu aceleaşi chestii. Anul trecut am luat o bătaie zdravănă. M-au drogat şi am ajuns la UPU. Câţiva ani buni am fost obligat să mă prostituez”, mărturiseşte fostul travestit. Un alt „prostituat”, sub protecţia anonimatului, a declarat pentru www.gazetabrasovului.ro că printre clienţii săi s-a aflat un angajat al unui centru de plasament din Rupea.

Toată lumea ştia de Feri. Sunt nu numai preoţi, ci şi din Consiliul Judeţean sau de la primării mici de la sate. Erau fel şi fel de oameni. Un gardian de la Codlea venea des acolo la Feri. Am cunoscut şi avocaţi, şi primari şi medici, dar nu pot să vă spun cine era. Era persoană publică, dar nu pot să vă spun. Chiar m-a rugat să nu zic nimic şi nu o să zic” Sonia

Dacă vor fi identificate persoane – indiferent de mediul social din care provin şi de funcţiile lor – vor fi cercetate pentru infracţiunea pe care putem proba că au comis-o” Gabriel Florescu, şef BCCO

 

 Nereguli vechi la Protecţia Copilului

În ultimii ani, la Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului Braşov scandalurile legate de fuga din centrele de plasament sau „relele tratamente aplicate minorilor” s-au ţinut lanţ. La începutul lui 2007, la Centrul Măgura din Codlea doi copii instituţionalizaţi au devenit părinţi. Mama avea 14 ani, tatăl 16 ani. Iubirea lor s-a înfiripat şi s-a consumat sub ochii personalului de la centru, care a considerat-o o simplă poveste de dragoste între doi adolescenţi. Nimeni din centru n-a observat sarcina fetei decît atunci când ajunsese deja în luna a cincea. Două luni mai tîrziu, copila a fost mutată la un adăpost special pentru mame cu copii mici. La 1 februarie 2007 a născut un copil sănătos. 

Nu puţine sunt cazurile în care copii instituţionalizaţi în centrele de stat reuşesc să fugă şi sunt găsiti pe străzi de către poliţişti şi duşi înapoi. Mulţi dintre ei însă, nu au norocul să fie găsiţi la timp şi cad pradă unor “medici”, “avocaţi” sau chiar “consilieri judeţeni” care îi transformă în “marfă” pentru diverşi clienţi. 

Cluburile de homosexuali

În Braşov existau două cluburi private – „Club V”, respectiv „La Feri” – şi un al treilea clandestin, pe care BCCO şi DIICOT l-au descoperit cu ocazia descinderilor în apartamentele inculpaţilor. Cel mai vechi era „La Feri”. Intrarea costa 10 lei şi era permisă numai prin recomandarea venită de la un membru mai vechi. Între Feri şi Dan Ene zis Vidra era „război”, spun prostituaţii. Sodomia era mai mare la Feri, pentru că el avea şi paturi. La Vidra totul se întâmpla în garderoba unde se schimbau „fetele”.

Sex şi droguri

Aceste baruri nu erau doar paradisuri ale desfrâului, ci şi al drogurilor. DIICOT a descoperit în cadrul percheziţiilor nişte substanţe care urmează a fi expertizate, pentru stabilirea naturii lor – dacă sunt psihotrope sau nu.

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

2 thoughts on “Cine este consilerul județean implicat în rețeaua de pedofili?

Leave a Reply