Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Hotelurile şi pensiunile din Braşov, mai mult goale, în statisticile oficiale

Judeţele cu cel mai mare potenţial turistic din ţară, Braşov şi Constanţa se situează la jumătatea topului judeţelor cu cele mai pline hoteluri. Analiza a fost realizată de econtext.ro şi a vizat unităţile de cazare.

Pe primul loc se află… Covasna, cu un grad de ocupare de 41,1%, iar județul Brașov se califică abia pe poziția a 25-a, cu 22.1%, iar Constanța pe 27, cu 21,3%. Rezultă două explicaţii: fie sunt prea putine unitati de cazare in Covasna, fie a fost un aflux urias de turisti.

Astfel, în medie, în anul 2011 la nivelul întregii ţări, gradul de ocupare a unităţilor de cazare a fost de aproape 30%. Ceea ce înseamnă că doar 30% dintre camerele puse la dispoziţie de hotelieri au fost ocupate. Pentru Constanţa, situaţia este explicabilă în contextul în care litoralul este vizitat în special vara. Totuşi, potrivit datelor colectate de econtext, în august, gradul de ocupare a hotelurilor din Constanţa a fost de 50,4% ceea ce înseamnă că una din doua camere era liberă.
În schimb, pe parcursul anului, hotelierii oferă alte date, contradictorii. De exemplu în timpul iernii, hotelierii braşoveni susţin că hotelurile sunt pline, iar în sezonul estival, cei din zona litoralului susţin că nu mai au locuri de cazare, ceea ce terotic ar trebui să urce măcar cu câteva procente gradul de ocupare a unităţilor de cazare.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...