Peste 130 de blocuri vor fi reabilitate termic, anul acesta

În anul 2012, Consiliul Local a aprobat includerea în programul de reabilitare termică a 255 de blocuri de locuinţe din municipiul Braşov. Până acuzm, prin Programul Naţional de Reabilitare, desfăşurat prin Ministerul Dezvoltării Termică, Braşovul are asiguraţi banii pentru termoizolarea a 134 de blocuri. 39 dintre acestea au fost avizate din 2011 de către minister, ceea ce înseamnă că au documentaţia completă, inclusiv SF şi proiect tehnic, următoarea etapă fiind realizarea lucrărilor.

„Dintre cele 39 de blocuri, pentru zece se va demara, săptămâna viitoare, procedura de licitaţie pentru realizarea lucrărilor, iar în perioada următoare vor fi organizate licitaţii şi pentru restul de 29 de blocuri.Alte 95 de blocuri sunt în faza de elaborare proiect tehnic şi SF, după care vor intra şi acestea în faza de pregătire a documentaţiei pentru licitaţia de lucrări”, a precizat primarul George Scripcaru.

Prin acest program, locatarii suportă doar 20% din costul investiţiei, 30% fiind alocaţi de Primărie, iar 50% de la Guvern. În ultimii trei ani, 85 de blocuri au fost reabilitate prin acest program.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.