Tradiţiile Braşovului, scoase la lumină de CJ Braşov, doar în prag de campanie electorală

Tradiţiile militare ale Braşovului sunt scoase la lumină doar în prag de campanie electorală, de către Consiliul Judeţean Braşov. Dacă până acum, cavalerii teutoni, ostaşii lui Michael Weiss şi garnizoana habsburgică, au dispărut subit din peisaj, deodată, şefii CJ Braşov au decis ca pe toată durata sezonului cald, în Piaţa Sfatului să aibă loc ceremonialul militar de schimbare a gărzilor, în sunetul trompeţilor din Turnul Sfatului.

Şi anul trecut, „cavaleria” judeţului a ieşti pe străzi doar cu ocazia Zilelor Braşovului, după care tradiţia a fost dată uitării, cu toate că şefii autorităţii judeţene promiseseră, şi atunci, că braşovenii şi turiştii vor avea parte zilnic de acest spectacol.

„Începând din Duminica Tomii, în fiecare zi, de la ora 18.00, pe toată durata sezonului cald, în Piaţa Sfatului va avea loc ceremonialul militar de schimbare a gărzilor, în sunetul trompeţilor din Turnul Sfatului. Salvele de tun, schimbarea gărzii şi trompeţii vor putea fi văzuţi, sâmbăta şi duminica, la orele 12.00 şi 18.00“, este promisiunea făcută acum de şefii judeţului.

Comments

comments

One thought on “Tradiţiile Braşovului, scoase la lumină de CJ Braşov, doar în prag de campanie electorală

  • Apr 23, 2012 at 9:59 pm
    Permalink

    De doi ani se respecta aceatsa traditie. Cancescu este un om care are respect pentru orasul Brasov.

    Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.