Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Locuinţe sociale pentru 44 de familii nevoiaşe

Primăria Braşov va organiza la începutul lunii viitoare licitaţia pentru desemnarea firmei care urmează să efectueze lucrările de transformare a internatului fostului Liceu de Turism şi Alimentaţie Publică, de pe strada Zizinului, în bloc de locuinţe sociale.

Clădirea nu a mai fost utilizată şi astfel se vor crea locuinţe sociale pentru 44 de familii. Investiţia a fost estimată la o valoare totală de 4,6 milioane de lei şi este inclusă în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Polului de Creştere Braşov.

Vor fi amenajate 38 de apartamente cu două camere şi şase apartamente cu trei camere. Fiecare apartament va dispune de baie proprie, bucătărie, cameră de zi şi unul sau două dormitoare. Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi persoanele şi familiile evacuate sau care urmează a fi evacuate din locuinţe retrocedate foştilor proprietari, tinerii care au vârsta de până în 35 de ani sau cei proveniţi din instituţii de ocrotire socială şi care au împlinit vârsta de 18 ani, invalizii de gradul I şi II. De asemenea, ar putea fi vizate şi persoane care în prezent locuiesc în condiţii precare.

Autor: Olimpiu Filip

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...