Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Se retrage Carrefour din România?

Carrefour si-ar putea anunta retragerea din Romania si de pe o serie de alte piețe în vara acestui an, potrivit unui raport ING. Retragerea din mai multe țări, inclusiv Romania, ar putea să se producă odata cu publicarea rezultatelor din primul semestru al acestui an, în luna august.

Țările din care s-ar putea retrage

Într-o nota difuzată în cursul dimineții de miercuri, analiștii ING afirma ca Georges Plassat, noul președinte-director general al grupului, urmează să prezinte un nou plan strategic în aceasta vară, cu scopul de a relansa activitatea din Franța. ING apreciaza ca Argentina, Italia, Malaezia, Polonia, România, Taiwan și Turcia figureaza în primul val al pietelor de pe care Carrefour ar putea sa se retragă.

„Limitarea mărimii activităților”

„Singura solutie pentru noul presedinte de a «salva» Carrefour este limitarea mărimii activităților, care include vânzarea tuturor sucursalelor naționale. Aceasta va permite crearea de valoare, pe termen scurt, pentru acționarii nemultumiți”, explică raportul ING. Carrefour este cel mai mare distribuitor european și cel de-al doilea la nivel mondial operând mai multe tipuri de magazine: hipermarketuri, supermarketuri, hard discount și magazine de vecinătate.

Un magazin în Brașov

Grupul este prezent în 32 de țări din lume cu peste 9.500 magazine și peste 471.000 de angajati. În România are 25 de hipermarketuri Carrefour, 50 de supermarketuri Carrefour Market și 3 magazine de proximitate, de tip franciză, Carrefour Express Angst. În Brașov există un singur hypermarket CRREFOUR, PE Calea București, numărul 107.

 

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...