Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Admitere pe bază de examen, doar la facultăţile care au concurenţă

Conducerea Universităţii „Transilvania” a anunţat că admiterea la facultățile din cadrul univesității, începând cu anul 2013-2014, s-ar putea realiza pe bază de examen, pentru o selecţie mai riguroasă, însă doar la specializările unde este concurenţă.

Rectorul Universităţii, Ioan Vasile Abrudan, a precizat că o soluţie pentru creşterea calităţii educaţiei s-ar putea realiza dacă finaţarea pentru studiile superioare ar fi acordate de către Ministerul Educaţiei pe ciclu de studii şi nu pe an. Acesta a adăugat că principala problemă cu care se confruntă sistemul de învăţământ superior din România este subfinanţarea şi din acest motiv universităţile au mărit numărul de locuri pentru a face faţă cheltuielilor.

Selecţia studenţilor după un an

„Subfinanţarea din sistemul de învăţământ este cunoscută, niciodată învăţământul nu a primit 6% din PIB. Iar acest lucru înseamnă pentru universităţi tendinţa de a accepta mai mulţi studenţi în detrimentul calităţii”, a spus rectorul Abdrudan. Acesta a precizat că o selecţie mai riguroasă s-ar putea face după primul an de studii, profesorii putând renunţa la studenţii slabi, pentru că finanţarea ar veni pe ciclu de studii, nu pe an şi nu ar exista riscul să rămână fără fonduri.

Locuri de muncă pentru studenţi

De asemenea, conducerea Universităţii „Transilvania” a anunţat că le pregăteşte studenţilor, dar şi cadrelor didactice, mai multe proiecte pentru a-i stimula. „În plus, vom colabora mai bine cu mediul economic pentru a asigura locuri de practică pentru studenţi şi chiar locuri de muncă. Ne dorim să valorificăm mai bine reursa umană. Pentru cadrele didactice vom premia rezultatele cercetărilor şi lansările de proiecte”, a spus Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universităţii „Transilvania”.

Autor: Olimpiu Filip

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...