Program prelungit de vizitare a Bisericii Negre

Începând cu data de 1 mai, vizitarea Bisericii Negre se va face după un nou program. Cea mai importantă modificare o constituie zilele de vizitare, fiind inclusă şi duminica, după slujbă. Pe timpul verii, Biserica Neagră va fi deschisă până la orele 19.00, concertele de orgă din stagiunea estivală – din iunie până în septembrie – fiind integrate în program. Astfel, pentru anul în curs, programul de vizitare este următorul: lunile mai – octombrie (program de vară), de marţi până sâmbătă între orele 10.00 – 19.00, iar duminica, între orele 12.00-19.00; lunile noiembrie – aprilie (program de iarnă), de marţi până sâmbătă, între orele 10.00 – 15.00, iar duminica, între orele 12.00-15.00.

„Dorim ca prin aceste schimbări să venim în întâmpinarea aşteptărilor turiştilor, mai ales prin deschiderea bisericii duminica. Fiind un lăcaş de cult în care slujbele continuă să se desfăşoare săptămânal, Biserica Neagră este mai mult decât un edificiu important pentru Braşov: este inima unei comunităţi religioase. De aceea, sperăm ca turiştii să înţeleagă faptul că biserica va fi închisă pentru două ore, când se vor oficia cununii, botezuri şi alte ceremonii religioase”, a declarat preotul Peter Demuth.

Biserica Neagră va fi închisă vizitatorilor în zilele sărbătorilor evanghelice (17 şi 27 mai, 31 octombrie, 6 şi 7 noiembrie, 24, 25, 26 şi 31 decembrie), însă va fi deschisă spre vizitare de sărbătorile legale care nu cad în ziua de luni (1 mai, 15 august, 1 decembrie).

Fotogard, drept suvenir

Pentru toţi turiştii care doresc să plece cu o amintire de la Biserica Neagră, a fost conceput un fotocard, ce conţine o colecţie de 70 de poze digitale la mare rezoluţie şi un film cu panorama bisericii.

Începând din această vară, şi ofertele turistice se îmbogăţesc, introducându-se ghidajele disponibile în patru limbi (română, germană, engleză şi maghiară), ghidajele tematice, o dată pe săptămână, dedicate vizitării unei anumite porţiuni, şi expoziţii tematice în spaţiile bisericii.

Autor: Olimpiu Filip

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply