Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Casa Sfatului, pângărită de politicieni

Casa Sfatului, simbolul consacrat al Brașovului și cea mai respectată – până acum – clădire a orașului, a devenit support electoral ilegal pentru USL.

Muzeul, în subordinea lui Căncescu

Folosinduse de influența pe care o are asupra Muzeului de Istorie, care funcționează în subordinea Consiliului Județean, Aristotel Căncescu a montat pe clădirea istorică patru bannere uriașe, pe care tronează poza sa uriașă, alături de candidatul la Primărie al USL, Cătălin Leonte.

Ilegalitate crasă

Pe lângă evident pângărire a simbolului Brașovului, conform legii, expunerea de materiale electorale, care prezintă sigle de partid și candidați sunt ilegale în afara campaniei, reprezentând o contravenție. Deşi perioada legală a campaniei electorale aferente alegerilor locale a fost stabilită între 11 mai şi 9 iunie, politicienii locali nu au nicio reținere în a-și face o campanile electoral deșănțată.

Apărați simbolul orașului!

Mai multe blog-uri locale au luat déjà atitudine împotriva gestului inadmisibil al liderilor USL. „Oare cum ar reactiona vreun londonez daca pe Big Ben s-ar afisa bannere cu moace de laburisti sau conservatori? Sau ce ar zice americanii daca Statuia Libertatii ar fi drapata cu „I Love Obama”? Partidele sau politicienii aia ar deveni instantaneu istorie, insa o istorie de care tuturor le va fi scarba sa-si aduca aminte”, scrie www.brasov.blogspot.com.  „ Tupeul nu are margini! cum va permiteți Aristotel Cancescu și Constantin Niță  așa o obraznicie? Va credeti juzii Brașovului? Casa Sfatului este a orașului! Căncescu, nu este a ta! Este de secole a noastră, a locuitorilor! Ce cauta acolo oroarea de banner?”, scrie blogul www. basmesilegendebrasovene.wordpress.com.

Nimeni nu a mai avut curajul să se lege de Casa Sfatului
Casa Sfatului din Brașov (în germană Kronstädter Altes Rathaus), simbolul orașului, a fost inițial doar un turn de supraveghere. Clădirea s-a transformat în Primărie pe măsură ce orașul s-a dezvoltat. La începutul secolului XX, Casa Sfatului urma să fie demolată și înlocuită cu o clădire administrativă modernă. Acest lucru a fost evitat doar datorită unei puternice campanii de presă pentru menținerea vechiului monument istoric. Ultima modificare arhitecturală a Casei Sfatului a avut loc în anii 1909 – 1910, când acoperișul baroc a fost înlocuit de actualul acoperiș piramidal, cu țigle colorate. Din 1950, clădirea găzduiește Muzeul Județean de Istorie.
Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...