Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Conform ultimei centralizări: 7.642 de candidaţi în cursa electorală din iunie

Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Braşov a reuşit, ieri după ora prânzului, să centralizeze datele de pe raza tuturor celor 58 de circumscripţii electorale din judeţ. Conform datelşor deţinute de BEJ joi la ora 14.00, la alegerile locale din iunie 2012 vor candida 7.642 de persoane, doar din partea formaţiunilor politice, fără a-i lua în calcul pe independenţi, dintre care 6.832 pentru un post de consilier local, 298 pentru un post de primar, 501 pentru un post de consilier judeţean şi 12 pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Braşov. Este posibil ca numărul candidaţilo să se schimb, dacă sunt cazuri în care aceştia se retrag.

USL împărţit

Partidele din Uniunea Social Liberală (USL) au ales să meargă pe liste separate în mai multe localităţi. Candidaţi exclusiv USL sunt doar pentru 11 primării, pentru funcţiile de consilieri judeţeni, existând 43 de propuneri, şi pentru cea de preşedinte al CJ Braşov, unde va candida actualul preşedinte, Aristotel Căncescu. Astfel, PSD are candidaţi pentru 39 de primării şi 780 de consilieri propuşi, PNL a făcut propuneri pentru 23 de primării şi 579 de consilieri locali, iar PC are 12 pretendenţi la şefia unor primării şi 371 de consilieri locali.

Partidele cu cei mai mulţi candidaţi

Doar două partide şi-au numit însă, candidaţi proprii  pentru aproape toate cele 58 de localităţi din judeţ: Partidul Democrat Liberal (PDL) şi Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PP-DD). PDL a propus pentru scrutinul din vară 1.027 de candidaţi, 970 pentru funcţia de consilier local şi 57 pentru primar, la care se adaugă cei 43 de candidaţi propuşi pentru un post de consilier judeţean. PP-DD are 1003 de propuneri, dintre care 54 pentru funcţia de primar şi 949 pentru consilier local.

 

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...