Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Unior Tepid mizează în acest an pe o creştere a cifrei de afaceri cu 17%

 Fostul director al companiei braşovene IUS SA, Dan Dăbuleanu, conduce, în prezent, cel mai important furnizor de scule de mână şi industriale din România, Unior Tepid Braşov. Compania este controlată în proporţie de 51% de Dăbuleanu, restul de 49% din titluri aparţinând producătorului sloven de scule Unior, unul dintre liderii europeni din domeniu cu o cifră de afaceri de 146 de milioane de euro pe an.

„După ce am părăsit IUS SA, la doi ani de la privatizarea cu francezii de la Mob Outillage, am încercat tot felul de afaceri, dar am realizat că cel mai bine cunoşteam tot acest domeniu, al sculelor”, a spus directorul companiei braşovene. În aceste condiţii, în 2006, a luat fiinţă compania Unior-Tepid, un joint-venture între Tepid Group, firmă controlată de Dăbuleanu, şi slovenii de la Unior. În 2008, compania a investit 1,5 milioane de euro în construirea unui nou sediu în Parcul Industrial Prejmer, unde firma deţine o suprafaţă de 5.300 de metri pătraţi şi un depozit de 2.000 de metri pătraţi. „Deja eram de patru ani distribuitor exclusiv al Unior pe România în momentul în care am schimbat denumirea în Unior-Tepid”, a mai explicat omul de afaceri braşovean.

Momentan, compania este axată doar pe distribuţia sculelor de un înalt nivel de calitate, dar „dacă vom alege sa dezvoltăm oportunităţi punctuale pe care piaţa ni le oferă, am putea investi şi în producţie”, a mai spus directorul companiei.

Compania braşoveană a reuşit să iasă din criză destul de bine, având în vedere că cifra de afaceri a societăţii a scăzut de la 17,6 milioane de lei în 2008, la 13 milioane de lei în 2009, după care, în 2010, a înregistrat o creştere, până la 15,6 milioane de lei. Anul trecut, firma a ajuns afacerile de peste 20 de milioane de lei, iar pentru anul acesta şi-a bugetat afaceri în creştere cu 17%, în condiţiile în care şi industria românească pare a-şi reveni.

Strategia adoptată de Unior Tepid urmăreşte transformarea partenerilor în ofertanţi de soluţii complete (produse, servicii, aplicaţii), în aceste condiţii previzionând o lărgire a activităţii de distribuţie şi a portofoliului de clienţi, precum şi identificarea şi asimiliarea de noi game de produse perfect integrate în conceptul de distribuţie – Centrul Naţional de Scule.

Compania Unior Tepid este lider de piaţă în domeniul soluţiilor globale privind sculele de mână. Adresabilitatea extinsă către mai multe domenii (auto, construcţii, industrie, transporturi, comunicaţii, retail), creşterea numărului de programe din portofoliu, gama completă de produse, cu accent special pe consumabile, livrarea imediată, asistenţa profesionistă acordată clienţilor sunt câteva dintre elementele care au condus la această creştere. Cifra de afaceri a crescut constant în ultimii ani, atingând indicatorii financiari la nivelul propus chiar şi într-un mediu de afaceri într-o continuă schimbare, care a determinat reconsiderarea multora dintre planurile de investiţii ale partenerilor.

Andrei Bârsan

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...