Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Proiectul de 30 de milioane de euro Bellevue Residence a intrat în insolvenţă

Proiectul format din aproape 150 de locuinţe de lux, care acum trei ani aveau preţuri între 120.000 şi 740.000 de euro, a fost realizat de firma Gabi’s Development, controlată de un om de afaceri local, Gabi Stan.

“Preţurile vor fi reanalizate”

“Proiectul va fi evaluat din nou, iar preţurile vor fi reanalizate. Insolvenţa s-a pronunţat la jumătatea lunii aprilie, la solicitarea firmei. Alpha Bank îşi va acoperi integral creanţa”, a declarat pentru zf.ro Andreea Anghelof, mana­ging partner al Casei de Insolvenţă Transil­vania, firma desemnată ad­minis­trator judiciar al Gabi’s Dvelopment.

Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, firma Gabi’s Development a încheiat anul 2010 cu datorii de 15,6 milioane de euro şi pierderi de 2,6 mil. euro. Lucrările la ansamblul rezidenţial au fost finalizate în 2010, când vânzările şi preţurile din piaţa imobiliară aveau deja doi ani de scădere.

“Compania îşi va continua acti­vitatea curentă, respectiv valorificarea apartamentelor construite, fără ca acest lucru să fie influenţat de deschiderea procedurii de insolvenţă”, au spus reprezentanţii Casei de Insolvenţă Tran­silvania, pentru zf.ro.

Risc de faliment

Prin intrarea în insolvenţă, dezvol­ta­torul a obţinut practic protecţie faţă de creditori pentru o perioadă de timp. Scopul final rămâne acelaşi, respectiv vânzarea apartamentelor şi plata datoriilor faţă de creditori, dar legea insolvenţei permite reorganizarea într-un termen de până la trei ani.

Cu toate acestea, intrarea în insolvenţă prezintă şi riscul falimentului, în cazul în care creditorii nu ar vota pla­nul de reorganizare propus de companie şi administratorul judiciar. Nici repre­zen­tanţii Casei de Insol­venţă Transil­vania nu au precizat câte apar­tamente mai sunt de vânzare în Bellevue, proiect din care pentru preţuri de peste 100.000 de euro poţi asculta me­lodiile de la festivalul Cerbul de Aur din balcon.

 

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...