Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

„Şcoala germană“ din Râşnov se modernizează pe bani europeni

După 1990, clădirea ,,şcolii germane” din Râşnov a fost retrocedată Bisericii Evanghelice, însă, acum patru ani a fost cumpărată de Primăria Râşnov. În ultimii ani, edilii au reabilitat imobilul, care datează din 1841, dar, din cauza numărului mare de copii au decis că este necesar să îl extindă. Primăria a obţinut acum finanţarea necesară derulării acestor lucrări prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, autoritatea de management fiind Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar de astăzi muncitorii se vor apuca de treabă. Valoarea totală a proiectului este de 8.939.000 lei, din care 98% sunt fonduri europene nerambursabile, iar termenul de finalizare a lucrărilor este 15 septembrie 2012.

 O şcoală de elită

,,În prezent, Şcoala generală nr.2 din Râşnov este una dintre şcolile de elită ale judeţului Braşov şi cea mai căutată şcoală de către elevii râşnoveni datorită claselor cu predare în limba germană. Potrivit prognozei demografice, se estimează o creştere cu un efectiv de elevi pentru câte o clasă, pentru fiecare din următorii trei ani. În acest context, consecventă strategiei de susţinere a unui învăţământ de calitate, cu o infrastructură la nivel european, Primăria Râşnov a obţinut finanţarea unui proiect de extindere a Şcolii Generale nr. 2. Astfel, începând de mâine (astăzi – n.r.), se va construi un nou corp alipit corpului existent”, a explicat primarul Adrian Veştea.

În prezent, şcoala funcţionează în două corpuri de clădire, cu un total de 12 săli de clasă. Corpul de extindere are regim de înălţime format din subsol, parter, etaj si mansardă şi va avea 12 săli de clasă, 4 laboratoare – Fizică, chimie, biologie, I.T. (la mansardă), cancelarie ( parter), sală de consiliu (mansardă). Corpul nou va cuprinde la subsol şi spaţii de depozitare plus spaţiu de arhivare.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...