Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

S-a stabilit ordinea aleşilor pe buletinele de vot. 7.704 de candidaţi la Braşov

Biroul Electoral Judeţean Braşov a tras la sorţi, în cursul zilei de ieri, ordinea în care vor apărea candidaţii la alegerile locale din iunie 2012.

Astfel, la Braşov, primul pe listă este PDL, urmat de PNL, PSD, PC, UDMR şi UNPR. Doar aceste prime şase poziţii sunt comune pentru tot judeţul, restul birourilor electorale din cele 58 de circumscripţii urmând să-şi stabilească, tot prin tragere la sorţi, următoarele poziţii. „Ordinea va diferi de la localitate, la localitate, în funcţie şi de partidele care au candidaţi în respectivele circumscripţii. Conform legii, pentru primele şase poziţii tragerea la sorţi este făcută obligatoriu de către BEJ“, a precizat procurorul Elena Hach, preşedintele BEJ Braşov.

În schimb, pentru candidaţii la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov şi consilieri judeţeni, ordinea a fost stabilită încă de ieri de către BEJ. Astfel, pe poziţia a VII-a va fi PNŢCD, urmat de Partidul Poporului – Dan Diaconescu, PSDM, FDGR, PPLC, Partidul Verde, Partidul Alianţa Socialistă, PRM, Partidul Totul pentru Ţară, Forţa Civică, PSR, PER, după care va urma singurul candidat independent la CJ, Nicolae Ţucunel.

7.704, numărul final al candidaţilor

Până ieri, candidaţii s-au putut retrage de pe listele electorale, astfel că numărul total al celor care vor candida pentru o funcţie de consilier local, primar, consilier judeţean sau preşedinte al CJ Braşov este de 7.704. Cei mai mulţi candidaţi la scrutinul din iunie îi are PDL, 1.069, urmat foarte aproape de PP-DD cu 1.059 de candidaţi, PSD – 820, UNPR – 631, PNL – 598, UDMR – 463, PRM – 437 şi PC – 412. Doar 248 de candidaţi vor candida exclusiv din partea USL, iar alţi 217 din partea Alianţei de Centru Dreapta (PNL + PC).

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...