Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Mihai Mohaci, instalat „de urgenţă” în funcţia de prefect

Guvernul s-a grăbit să-şi instaleze noii prefecţi. Judeţul Braşov are de ieri, duminică, un nou prefect, respectiv Mihai Mohaci, acesta înlocuindu-l pe Ion Gonţea, care a fost demis din funcţie la începutul săptămânii trecute.

Mihai Mohaci are 55 de ani, este de profesie inginer proiectant, a fost senator al României din partea PSD şi a exercitat funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Ceremonia de predare a mandatului şi de învestire a avut loc în prezenţa ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, precum şi a liderilor USL Braşov, respectiv deputatul Constantin Niţă (PSD), Aristotel Căncescu (PNL) şi Ion Diniţă (PC).

Ministrul Mircea Duşa i-a cerut noului prefect să supravegheze cu mare atenţie desfăşurarea campaniei electorale şi mai ales nici măcar să nu existe suspiciuni de mită electorală la Braşov. „Vreau să vă asigur că îmi voi folosi experienţa dobândită pentru a eficientiza instituţia prefectului. Nu voi tolera corupţia şi voi promova transparenţa, corectitudinea şi obiectivitatea”, a precizat Mohaci, care va ocupa funcţia de prefect până în luna noiembrie.

Nominalizarea pentru postul de prefect al Braşovului a fost făcută de către social-democraţi, în timp ce fotoliul de subprefect ar urma să revină liberalilor. În privinţa funcţiei de subprefect, nu a fost desemnată oficial nici o persoană, un nume vehiculat fiind cel al consilierului judeţean PNL Cristian Drăghici.

Autor: Olimpiu Filip

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...