Alinaţa USL, ruptă la nivelul Consiliului Judeţean Braşov

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean, de ieri-dimineaţă, a fost amânată, din cauza lipsei de cvorum, după ce vineri s-a luat aceeaşi decizie. Preşedintele Aristotel Căncescu a susţinut că va convoca o şedinţă de îndată joi, însă, după ce i-a mobilizat pe toţi membrii PNL să dea telefoane la colegi, a stabilit o nouă şedinţă pentru ora 12.00.

Nici un consilier PSD şi nici vicpreşedintele Ioan Ochi nu au venit însă, nici la şedinţa de la ora prânzului. Totuşi, plenul s-a ţinut, venind „întăriri“ din partea vicepreşedintelui Attila Kovacs şi consilierului liberal Cristian Drăghici, care nu participase la întrunirea de la ora 10.00, din cauza uno probleme de sănătate.

PDL nu a vrut să voteze proiectele populiste

De dimineaţă, la plen nu au fost prezenţi decât 14 consilieri din partea PNL, Ştefan Aranyosi, din partea UDMR, şi doar doi aleşi din partea PDL, Dorin Lixăndroiu şi Silviu Hârşoveanu. Liderul consilierilor judeţeni democrat liberali, Mihai Veştea, a precizat încă de vinerea trecută că reprezentanţii formaţiunii nu s-au prezentat la şedinţă , pentru că pe ordinea de zi ar fi proiecte de hotărâri catalogate drept populiste sau „redactate în bătaie de joc“. Citeşte aici mai multe amănunte despre ceea ce au zis consilierii judeţeni PDL

După sosirea „întăririlor”, numărul aleşilor judeţeni cu drept de vot a ajuns la 19, astfel că şedinţa extraordinară a CJ Braşov a durat aproximativ 20 de minute, timp în care cei 19 consilieri au votat pe „bandă rulantă” cele 43 de proiecte incluse pe ordinea de zi, precum şi alte 24 propuse la capitolul „Diverse”.

Articole din aceeași categorie:

Comments

comments

Leave a Reply