Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

O linie politică modernă, aproape de cetățean

Partidul Ecologist Român, după o lungă perioadă de penumbră, iese astăzi în fața cetățenilor cu o linie politică modernă, fundamental restructurată, îndreptată exlusiv spre contactul direct cu cetățeanul. La ora actuală, Partidul Ecologist Român, deși este unul dintre cele mai vechi partide apărute în România post-decembristă, este un partid foarte tânăr. Tânăr prin vârsta membrilor săi, prin dinamica acțiunilor sale, prin noua sa linia politică, care nu numai că îl apropie de oameni, ci îl și identifică cu cetățeanul de rând. Suntem partidul care își duce politica la nivelul străzii, în cartiere, printre oameni, nu la birouri, nu în săli de ședințe. Facem acest lucru și pentru a sublinia că nu avem nimic în comun cu principalii actori politici ai României, că dorim altceva, că ceea ce vizăm este restructurarea moralei politice, moderinzarea reală a mediului politic și construirea unei politici prin și pentru cetățean, nu prin activiști de partid și doar în folosul oligarhiilor politice.

Sincer să fiu, mi-ar fi extrem de greu să fac acum un inventar exact al acțiunilor derulate de membrii organizației județene a Partidului Ecologist Român. Practic nu a fost o zi, de la venirea primăverii încoace, în care noi să nu fim pe teren. Am participat la ample acțiuni de ecologizare a zonelor de agrement din municipiu și din județ, am organizat acțiuni de prevenire a poluării inclusiv – sau mai ales – în zonele de picnic. Am organizat competiții pentru brașoveni pentru a cultiva spiritul ecologist și iubirea față de natură, față  demediul înconjurător, am muncit și muncim cot la cot cu locatarii de la blocuri pentru a amenaja și înfrumuseța spațiile verzi. Am contribuit cu muncă și cu material săditor. Apoi sunt acțiunile menite a ne recupera și menține sănătatea, acțiunile în aer liber, cum a fost cea organizată de președintele de la municipiu, Daniel Micu, în 19 și 20 mai, când a organizat, pe carosabil, o zonă liberă de autovehicule, destinată sportului și mișcării pe biciclete ori role.

În această primăvară, ecologiștii brașoveni au plantat mulți, foarte mulți arbuști ornamentali. Printre aceștia – nu mai puțin de o sută de magnolii. Totodată, la inițiativa președintelui organizației locale Daniel Micu, am demarat un proiect extrem de ambițios: pornind de la actualele piste pentru biciclete, realizarea altor noi trasee încât, în final, să se realizeze o imensă inelară a Brașovului, pe care bicicliștii să poată parcurge, în condiții de deplină siguranță întregul municipiu, de la periferii până în centrul istoric. Sper că toți acei care sunt adepții pedalatului, care vor să mai lase mașinile la o parte și să mai facă economi la bugetul de benzină, cei care iubesc mediul și vor un Brașov cât mai puțin poluat, să voteze lista P.E.R. și brăduțul veșnic verde pentru consiliul local al municipiului Brașov. Așa vor avea categoric garanția ca proiectul nostru, de fapt al brașovenilor, să se materializeze în cel mai scut timp, încă din această vară să putem pedala liniștiți și în siguranță prin întregul oraș.

Liderul județean al ecologiștilor brașoveni are în vedere și alte proiecte, multe din ele cu tematică economică, pentru județul Brașov, începînd cu stimularea micilor producători agricoli și terminînd cu înființarea de făbricuțe pentru produse ecologice și tradiționale.”Dar totul începe cu un prim pas. Iar acest prim pas al unui nou drum, spre ecomoralitate și spre normalitate începe, zic eu, cu acordarea câtorva minute, în 10 iunie, pentru vot. Pentru un vot curat, pentru un vot neirosit zadarnic. Și, dacă mă întrebați pe mine, cu un vot dat pentru Partidul Ecologist Român, pentru brăduț!


Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...