Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Dumitru Ioan Puchianu: Revocarea lui Căncescu o pot face braşovenii doar prin vot

Problema care se pune acum, nu este legată de imaginea pe care o are județul Brașov ci dacă a existat sau nu, un concept privind dezvoltarea durabilă a acestuia. Atunci când cineva a condus Județul Brașov, timp de 12 ani, și a avut la Dispoziție peste UN MILIARD DE EURO, așa cum este cazul domnului Aristotel Căncescu, firesc ar fi fost să avem o infrastructură bine pusă la punct: parcuri industriale funcționale cu mii de angajați, un aeroport și un spital de urgență modern, o susținere reală a tradițiilor pastorale și agricole, obiective turistice care să atragă cu adevărat un mare număr de turiști, iată doar câteva din obiectivele care trebuiau realizate până acum! Toate acestea puteau fi realizate dacă ar fi existat cu adevărat nu numai un concept managerial dar și voință politică, nu o stare conflictuală alimentată de orgoliul personal. În loc să atragă investitorii, i-a alungat, a intrat în conflict cu liderii partidelor politice din Brașov (de unde și eșecul USL de a avea candidați proprii la primăriile din județul Brașov), cu guvernanţii, indiferent care au fost aceia,  dar şi cu societatea civilă, mediul academic, cu mediul de afaceri și chiar cu investitorii străini, fără a mai vorbi de relaţiile tensionate cu partenerii din Consiliul Judeţean (Vespasian PSD 2000-2004, Butaru PD 2004-2008, Ochi PSD, Kovacs UDMR  2008-2012), inclusiv decapitările, marginalizările şi tensiunile interne din PNL.  Iată de ce, nu există niciun parteneriat public-privat care să fi generat prosperitate brașovenilor și să fi diminuat cheltuieli inutile din bugetul public al județului. Din păcate, lipsa de viziune a domnului Căncescu, a dus la plasarea județului Brașov pe ultimul loc în ceea ce privește accesarea de fonduri europene.  Pe lângă miliardul de euro cheltuit pe fantezii politice, dl. Aristotel Căncescu a reușit să îndatoreze bugetul județului Brașov cu peste 200 de milioane de euro. În loc să dezvolte patrimoniul județului Brașov, actualul președinte al Consiliului Județean Brașov – să sperăm că mai are doar câteva zile de ocupare a acestei funcții, a fost preocupat de înstrăinarea acestuia. Parcurile industriale, din surse de venit pentru bugetul public, au ajuns o povară, clădiri precum cea a fostului spital de dermatologie (a încercat să vândă și spitalul Mârzescu dar nu a reușit!!!) sunt considerate inutile și lista poate continua… Nicio instituție publică din subordinea Consiliului Județean nu este capabilă să se autofinanțeze. Am spus de fiecare dată că omul sfințește locul, nu partidul, și iată, am avut dreptate!

În vreme ce populația județului Brașov se confruntă cu lipsa locurilor de muncă, în vreme ce sunt familii care nu au zilnic o pâine pe masă, apropiații d-lui Aristotel Căncescu au prosperat. Desigur, nici domnul Căncescu nu o duce rău! Iată doar câteva dintre argumentele care ar trebui să ducă la schimbarea președintelui Consiliului Județean Brașov.

Apariţia unui candidat independent, precum domnul Nicolae Țucunel, cel care și-a dovedit performanța nu numai ca om de afaceri în mediul privat, repet, fără a utiliza bani publici, dar și un om de dialog care a reușit să adune în jurul său nu numai pe cei mai importanți oameni de afaceri, cât și o mare parte a mediului politic. Susținerea acestuia de către primarii din județul Brașov, din partide atât de diverse, demonstrează că este o speranță reală pentru brașoveni, că este omul care poate genera perspectiva dezvoltării durabile a județului Brașov. Omul, oricare ar fi acesta, trebuie judecat prin fapte. Dl. Aristotel Căncescu a dovedit timp de 12 ani ce poate face: a generat doar iluzii, a tăiat panglici fără obiective realizate, a încurajat starea de provizorat (să ne amintim că, Agenția de Protecția Copilului are de 4 ani conducere interimară).

Ni se spune nouă, brașovenilor, că județul Brașov este ”primul județ turistic al țării”. Adevărat, așa este, dar nu datorită domnului Aristotel Căn-cescu ci a… „Castelului Bran”- monument istoric pe care din inabilitate politică și managerială nu a reușit să-l păstreze în patrimoniul județului Brașov. Turiștii vin la Brașov să viziteze “Biserica Neagră”, „Cetatea Râșnov”- monument istoric renovat și pus în valoare turistică prin fondurile europene accesate de către primarul (liberal) Adrian Veștea, vin la pensiuni pe drumuri jude-țene greu accesibile, așa cum sunt și cele din zona Moieciu -Bran sau din Întorsura Buzăului, vin la schi în Poiana Braşov pe pârtiile mult hulite de d-nul Căncescu. Nici măcar clădirea din Piața Sfatului din Brașov (proprietate privată), în recondiționarea căreia a investit ilegal câteva milioane de euro, și în care se află ”Muzeul civilizației urbane”, nu a devenit un obiectiv turistic viabil. Nu a înțeles nici măcar utilitatea Centrelor de Informare turistică devenite doar construcții formale. A înțeles în schimb, că monumentele istorice ale Brașovului sunt bune doar pentru a-i susține banerele uriașe pe care scrie cu litere mari ”Câștigăm împreună!” Dar timp de 12 ani, domnul Căncescu a fost șeful județului, mandatele sale s-au desfășurat pe parcursul mai multor guverne, și atunci, firesc, se pune întrebarea: ce au câștigat brașovenii până acum?! Cine a avut de câștigat în urma funcției sale publice, în afara apropiaților săi? De ce este nevoie de programul ”Să ne cunoaștem mai bine” în locul unor programe sociale pentru toți bătrânii din județul Brașov? Răspunsul la aceste întrebări, brașovenii îl vor da pe data de 10 iunie, atunci când, prin vot, îl vor revoca din funcție pe dl. Aristotel Căncescu!

Omul sfințește locul, nu partidul!

O pâine fiecărui brașovean!

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...