Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Controale inopinate la tipografia unde sunt buletinele de vot

Pentru alegerile din iunie sunt în curs de tipărire 2,4 milioane de buletine de vot, proces ce trebuie finalizat până în 31 mai. Acestea vor fi depozitate, de mâine până în 9 iunie, în sala de sport a Colegiului Naţional Unirea, după care vor fi transportate la secţiile de votare.

Prefectul Braşovului, Mihai Mohaci, alături de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei“ şi cei ai poliţiei au mers ieri într-un control inopinat la societatea care se ocupă de tipărirea buletinelor de vot pentru scrutinul din 10 iunie. Prefectul a precizat că buletinele au fost tipărite în proporţie de 82%, iar, teoretic, astăzi, ar trebui să se finalizeze procesul de tipărire. Mohaci a susţinut că va mai merge inopinat în control la tipografie, pentru ca să nu apară probleme sau „surprize“.

Pe de altă parte, ieri, la Tribunalul Braşov au fost traşi la sorţi şi preşedinţii şi vicepreşedinţii celor 448 de secţii de votare din  judeţ. „Toate secţiile de votare sunt acoperite şi sperăm că nu se vor retrage! Persoanele desemnate pot fi contestate în termen de 48 de ore, la birourile locale de circumscripţie sau la cel judeţean”, a declarat preşedintele Tribunalului Braşov, judecătorul Alina Mioc.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...