Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Aristotel Căncescu nu a acceptat o dezbatere de idei, pe teme economice, cu contracandidaţii săi

Asociaţia Oamenilor de Afaceri „PRO INVEST” a organizat ieri o masă rotundă cu candidaţii la Primăria şi Consiliul Judeţean din Braşov pentru a le oferi şansa să-şi prezinte pogramele şi să dezbată idei. „Marele absent” al dezbaterilor a fost preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu. În schimb sala a abundat de personaje politice de la partide mai mult sau mai puţin cunoscute, cum ar fi PSD, PRM, PP-DD, PNŢCD, UNPR, Forumul Democrat German, Partidul Verde, Partidul Poporului Legea Cojocaru etc..

Bâlbe şi proiect fără sens

Întrebările mass-media şi temele depuse în dezbatere au avut drept răspuns „bâlbe” ale majorităţii politicienilor aspiranţi la conducerea Primăriei municipiului sau a Consiliului Judeţean, care au divagat pe cu totul alte subiecte decât acelea pe care le-au avut de comentat. Unii dintre candidaţi consideră că dezvoltarea economică a judeţului depinde de extinderea domeniului schiabil şi a reţelei de apă-canal, alţii că se impune realizarea de gropi de gunoi ecologice sau că este nevoie de… muzee. Alţii au susţinut că vor face foarte multe lucruri dacă vor fi aleşi sau au recunoscut că sunt conştienţi că nu au nici o şansă să câştige, dar că dacă, prin absurd, s-ar întâmpla au numeroase planuri…

Economia depinde de relansarea industriei

Singurii participanţi coerenţi şi cu răspunsuri pertinente au fost şi candidatul independent Nicolae Ţucunel şi actualul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, Attila Kovacs, care candidează la preşedinţia acestei instituţii. Cei doi au prezentat o serie de proiecte de dezvoltare a judeţului pentru intervalul 2012-2016.

Nicolae Ţucunel a susţinut că dezvoltarea social-economică a judeţului depinde de relansarea industriei şi a exporturilor, el apreciind că în acest fel în următorii doi-trei ani Braşovul va cunoaşte o creştere economică de cel puţin 8%. Pe de altă parte, Ţucunel a militat pentru dezvoltarea infrastructurii pentru sporturile de iarnă, precum şi pentru un turism de aventură, un turism tradiţional şi medical. De asemenea, el a pledat pentru un parteneriat între Consiliul Judeţean, pe de o parte, şi Primăria şi Consiliul Judeţean Braşov pe de alta, acest lucru făcând posibilă realizarea unor proiecte importante pentru comunitate.

Autor: Olimpiu Filip

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...