Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Căncescu a refuzat să participe la o emisiune electorală pe motiv ca are bilete la un concert

Obișnuit doar cu ziariștii de la trustul de presă Mix Media Grup pe care îl deține, Căncescu se teme să se prezinte la alte televiziuni unde a fost invitat la diverse dezbateri pe parcursul campaniei electorale. Refuzul de participare a fost cu atât mai categoric cu cât în emisiune respectivă urma să se întâlnească față în față și cu alți contracandidați la funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov.

Așa s-a întâmplat și aseara, când în Piața Sfatului a sosit caravana Digi24, ce a avut ca invitați candidații la primăria Brașov și Consiliul Județean, dar și jurnaliști și reprezentanți ai unor ONG-uri. Deși Căncescu știa de câteva săptămâni despre inițiativa postului TV Digi24 și inițial acceptase invitația, cu câteva ore înainte de intrarea în emisie a anunțat producătorii că nu mai poate veni la emisiune pe motiv că… are bilete la un concert.

Huiduit în absență

Brașovenii prezenți aseară în Piața Sfatului au amendat gestul lui Căncescu. „De ce nu vine să stea de vorbă cu noi? Să dea socoteală pentru aeroport!”. Gurile rele spun că acesta a renunțat la participare când s-au identificat problemele arzătoare ale brașovenilor. Dintr-un sondaj realizat de Digi24 reisese că cele mai arzătoare probleme ale brașovenilor sunt, pe lângă lipsa locurilor de muncă, aeroportul și drumurile județene, aflate într-o stare deplorabilă.

Țucunel îi suflă în ceafă

De foarte multă simpatie s-a bucurat, însă, Nicolae Țucunel, candidatul independent la președinția Consiliului Județean, care, spun sociologii, ar fi câștigat procente importante în afara municipiului Brașov. „Săptămâna trecută spuneam într-o emisiune TVR că singurul mod în care oamenii pot să mă cunoască pe mine iar eu pe ei, este să ne privim în ochi. Această lună de campanie este pentru mine un prilej extraordinar de a asculta sute de oameni, de a strânge mii de mîini și de a privi în ochi zeci de mii de locuitori ai județului Brașov. Promisiunile din spatele unui ecran, al unei foi de hârtie sau al unei pagini de internet nu au valoarea pe care o pot avea cuvintele spuse față în față. M-am bucurat să fiu primit cu căldură în toate localitățile județului Brașov. Voi continua să ies în fața brașovenilor până în ziua alegerilor. Voi fi același Țucunel, independent, ascultător, antreprenor, mediator”, a declarat Nicolae Țucunel

Ce cred jurnaliștii despre candidații din Brașov

Patru jurnaliști și reprezentanți ai societății civile din Brașov au comentat aseară candidaturile la șefia municipalității brașovene și la cea a Consiliului Județean Brașov și platformele electorale ale aspiranților la aceste funcții de conducere.

La dezbaterea moderată de Cosmin Prelipceanu au participat Adrian Popescu, jurnalist al publicației Gândul, Vifor Rotar, jurnalist la RTT, Brașov, Cornelius Popa, președintele Societății Ziariștilor din România și Ionut Țața, vicepreședinte Asociației Pro Democrația. Cu toții au tras concluzia că Aristotel Căncescu se teme de o dezbatere directă cu Nicolae Țucunel, având în vedere că nu este pentru prima dată când Căncescu refuză invitația la o dezbatere în care participă unul dintre contracandidații săi.

Nicolae Țucunel, candidatul independent la președenția Consiliului Județean Brașov, i-a adresat o invitație publică lui Căncescu: o dezbatere televizată, directă, civilizată, însă propunerea lui a fost total ignorată. „Domnule Căncescu, Alegătorii județului merită o dezbatere publică între candidații la președenția Consiliului Județean, dezbatere pe care dumneavoastră o refuzați. Îmi afirm aici disponibilitatea pentru o dezbatere în direct, pe orice post radio sau TV alegeți”, i s-a adresat Țucunel lui Căncescu.

 

Scripcaru câștigă din nou fotoliul de primar

Potrivit unui sondaj realizat de IRES la comanda Digi24,  la nivelul municipiului Brașov lucrurile sunt cât se poate de clare. George Scripcaru rămâne favoritul în cursa pentru Primărie, cu 52% dintre voturi. Aproape opt brașoveni din zece se declară mulțumiți de activitatea desfășurată în ultimul an de  George Scripcaru: 77% dintre cei chestionaţi o consideră bună sau foarte bună, în timp ce doar 22% susţin că aceasta a fost slabă sau foarte slabă. Candidatul PDL la funcţia de primar al municipiului, George Scripcaru, primar în exerciţiu, se bucură de încrederea a 51% dintre locuitorii oraşului. El este urmat, de candidatul USL la Primărie, Cătălin Leonte, cu 30 de procente. 

Dacă la Primăria Municipiului Brașov PDL-ul are avans, balanța se înclină în cursa pentru Consiliul Local în favoarea USL. Sondajul realizat de IRES arată că social-liberalii au un avans de 54 de procente, în timp ce 32% dintre persoanele intervievate au răspuns că ar vota PDL. Alte 5% susțin că vor vota cu UDMR la alegerile din 10 iunie.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...