Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Consiliul Județean, agenție turistică de lux

Încă de la primul mandat, din 2000, Aristotel Căn-cescu a transformat Consiliul Jude­ţean într-o agenţie de voiaj din bani publici. Împreună cu mulţi dintre consilierii ju­deţeani s-au plimbat pe banii braşovenilor în cele mai exotice locuri de pe planetă.

Consilieri voiajori

În acest „club elitist” au avut acces consilierii voiajori precum Aristotel Căncescu, Sebastian Grapă, Coman Claudiu, Cornea Claudiu, Hâr­şovescu Silviu Ştefan, Cristian Drăghici şi alţii. Oameni care de fiecare dată au votat „așa cum trebuia”.

Au văzut Carnavalul de la Rio pe banii nostri

Pentru toate deplasările au avut o explicaţie: să promoveze judeţul Braşov. Honk Kong, China, Australia, Noua Zeelandă, Brazilia (în timpul carnavalului de la Rio), Argentina, Uruguay , Indonezia, Japonia, Africa de Sud, Laponia, Peru, Chile sînt câteva din destinaţiile exotice în care consilierii voiajori au umblat. La aceste destinaţii se adaugă şi altele mai apropiate Rusia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Belgia, Israel, Egiptul etc.

Milioane de euro

Costurile acestor deplasări sunt pe măsura deplasărilor. Zeci de mii de euro de excursie incluzând transport, hotel, masă şi neveste. Unii consilieri judeţeni şi-au plimbat și nevstele pe banii braşo­venilor. Doar nu erau ele să rateze Hong Kong, Australia sau alte destinaţii exotice. În total au fost cheltuite mai multe milioane de euro pe deplasări.

Informatii secrete

Căn-cescu a fost obligat de presă după un proces care a durat câțiva ani, în baza Legii informațiilor publice, să dezvăluie lista depla-sărilor consilierilor. Astfel, opinia public a putut aflat ce voiaje au făcut apropiații săi în mandatul 2004-2008. Ulterior, aceste informații au fost la fel de bine păzite de președintele CJ, dar excursiile pe bani publici au continuat fără nicio rușine.

Recorduri în mii de kilometri

Pentru mandatul menționat (2004-2008) s-au putut afla totuși câteva recorduri ale „deplasărilor” consilierilor județeni, aproape incredibile. Astfel, cea mai lungă distanță într-o singură excursie a fost Lake Toba, Indonezia (11.765 km), cel mai exotic voiaj s-a consumat la Rio de Janeiro, Brazilia (10.289 km), cea mai sudică destinație a fost Johannesbourg, Africa de Sud (8.000 km), iar cel mai estic punct atins a fost Nagoya, Japonia (8606 km). Practic, consilierii județeni bra-șoveni, apropiați de pre-șe­din­tele Căncescu, au împânzit tot globul, cheltuind sume exorbitante.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...