Număr record de participanţi la Festivalul Ecvestru de la Râşnov

Cea de-a X-a ediţie a Festivalului ecvestru a reuşit să aducă pe Valea Cetăţii mii de spectatori, atât sâmbătă, cât şi duminică, astfel că, la un moment dat, ajungeai mai repede pe jos, din centrul oraşului până pe Valea Cetăţii, decât cu maşina.

Manifestările au început pe 1 iunie cu o paradă, au continuat sâmbătă, cu „Parada Doamnelor”, demonstraţii de sărituri peste obstacole, show-uri de dresaj ecvestru şi cascadorii cu cai şi s-a încheiat duminică, când s-a desfăşurat concursul de tracţiune. „Consider că acesta este cel mai reuşit eveniment din cele 10 ediţii, pentru că astăzi am avut un număr foarte mare participanţi, atât din rândul spectatorilor, cât şi al concurenţilor. Pot să spun că a existat o mare concurenţă între localităţi cu evenimente, dar, la ora actuală Râşnovul este cel mai aglomerat – s-au blocat străzile, nu se mai putea circula pe drumul spre Poiana Braşov, lucru care îmi dă de gândit pe viitor. Îmi doresc să construim o parcare, care să deservească cetatea şi alte evenimente. În zona în care desfăşurăm acest eveniment ne gândim să o sistematizăm, să avem tribune şi să organizăm nu doar festivalul ecvestru, ci şi alte evenimente care să ducă prestigiul localităţii, care să demonstreze că în Râşnov se face treabă chibzuită şi că nimic nu este la voia întâmplării. Totul se face în urma unei strategii”, a declarat Adrian Veştea, primarul oraşului Râşnov, citat de bzb.ro.

De la cai putere, la cai de tracţiune

Unul dintre cele mai aşteptate momente ale Festivalului a fost proba de tracţiune, în care trebuia tractat un buştean pe o distanţă cât mai mare, într-o perioadă de timp cuprinsă între 2 minute şi 4 minute. Ca o noutate, în acest an, în concurs au intrat noi proprietari de cai, care au şi reuşit de altfel să se claseze foarte bine, în clasamentele probelor. Unul dintre ei – Marcel Butuza, ai cărui cai au reuşit să ocupe două locuri de top în probele de frumuseţe (un frizian şi un lipiţan). Printre noii concurenţi ai festivalului s-au numărat şi doi cetăţeni străini – un francez Pairault Carl şi un arab – Mahomed Jbara. Cei mai apreciaţi concurenţi, la proba de frumuseţe au fost poneii Calypso şi cu puiuţul Pătrăţica, în vârstă de doar 10 zile, al Dianei Ducar.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.