Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Braşovul, pe primul loc, în topul judeţelor cu cele mai multe magazine de bricolaj

Lanţurile de bricolaj s-au dezvoltat în ultimii ani în funcţie de numărul de locuitori ai unui judeţ, alegând în special zonele cu un potenţial mult mai ridicat, în detrimentul celor cu mai puţini locuitori. Wall-Street.ro propune un top al celor aglomerate judeţe după numărul magazinelor de acest fel.

Un singur magazin la 72.205 locuitori

Judeţul Braşov ocupă locul fruntaş în acest clasament al celor mai „saturate” judeţe din punctul de vedere al numărului de magazine de bricolaj.

Cu o populaţie de 505.440 locuitori, judeţul Braşov dispune de 7 de astfel de magazine, de unde rezultă că un astfel de spatiu deserveşte unei populatţi de 72.205 locuitori. Pe teritoriul judeţului sunt prezenţi retailerii Dedeman (1), Praktiker (1), Bricostore (1), BauMax (1), Hornbach (1), Arabesque (1) si Ambient (1).

Capitala, pe locul II

Municipiul Bucuresti, care are o populaţie ce se apropie de 1,7 milioane rezidenti (1.677.985 locuitori) – conform ultimului recensamant – dispune de 21 magazine de bricolaj, de unde rezulta ca numai un singur astfel de magazin deserveste unei populatii de 79.904 locuitori.

În Capitală este concentrat cel mai mare numar de magazine tip Do-It-Yourself dupa cum urmeaza: Bricostore (4), Praktiker (3), Arabesque (3), Dedeman (2), BauMax (2), OBI (2), Hornbach (2), Mr. Bricolage (1), Leroy Merlin (1) si Ambient (1).

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...