Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Căminul de bătrâni din Noua se transformă într-o modernă bază de tratament

Lucrările de reabilitare termică care vor fi executate reprezintă o primă etapă din cadrul proiectului de modernizare şi transformare a Căminului într-o bază de tratament, deschisă tuturor persoanelor de vârsta a treia din Braşov şi nu numai.
Într-o primă fază, vor fi izolate termic cele şapte corpuri de clădire ale complexului, după care lucrările se vor concentra pe realizarea bazei de tratament. Astfel, vor fi refăcute finisajele la bazinul de înot existent, precum şi dotarea cu aparatură şi mobilier a bazei de tratament.

„Aici va funcţiona un centru de tratament la standarde occidentale, la care vor avea acces nu doar cei cazaţi în Cămin, ci şi alte persoane vârstnice din Braşov sau din alte localităţi din judeţ. Centrul va fi deservit şi de o structură medicală specifică vârstei celor care se află în această instituţie”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.
Valoarea totală a proiectului este de 6,9 milioane lei, din care municipalitatea va plăti doar 111.000 de lei. Banii provind din fonduri nerambursabile, obţinute de Primăria Braşov prin Programul Operaţional Regional – „Poli urbani de creştere”. Durata de execuţie a lucrărilor este de nouă luni.

Autor: Olimpiu Filip

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...