Încep licitaţiile pentru reabilitarea termică a blocurilor

Primăria Braşov reîncepe azi licitaţia pentru atribuirea contractelor de proiectare a izolării termice a 97 de blocuri din municipiu. De asemenea, luni va avea loc şi licitaţia privind lucrările de reabilitare termică a 10 blocuri incluse în Programul naţional susţinut de Ministerul Dezvoltării Regionale.

În cadrul programului, lucrările sunt finanţate 50% de la bugetul de stat, 30% de la bugetul local şi 20% prin contribuţia proprietarilor de locuinţe. Intervenţiile presupun izolarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea ferestrelor şi a uşilor exterioare existente, cu tâmplărie performantă energetic, închiderea balcoanelor şi a logiilor cu tâmplărie performantă energetic, termo-hidroizolarea terasei şi termoizolarea planşeului peste ultimul nivel şi a celui dintre parter şi subsol, demontarea instalaţiilor şi a echipamentelor montate pe faţadele şi pe terasa blocului, precum şi remontarea acestora după izolare.

Până în prezent, în municipiul Braşov au fost reabilitate termic 86 de blocuri, dintre care 50 în perioada 2009-2010 şi 36 în perioada 2010-2011. La primărie sunt înregistrate aproximativ 400 de cereri de accesare a Programului naţional de reabilitare termică a blocurilor.

Autor: Olimpiu Filip

Comments

comments

2 thoughts on “Încep licitaţiile pentru reabilitarea termică a blocurilor

 • Jun 20, 2012 at 7:02 pm
  Permalink

  Efectele negative ale anveloparii clădirilor nu sunt luate in considerație de autorități, ceea ce ne îndreptățește sa credem ca scopul nu este realizarea confortului populației si a unor costuri reduse pentru căldura deși, implementarea unui recuperator de căldura, proprietate intelectuala, rezolva neajunsurile provocate de umiditate si mucegai fără sa influențeze costurile. In consecința ne putem gândi la o crasă incompetenta sau mai grav, la simpla intenție de frauda. Bravo aleșilor si specialiștilor noștri, pana la următoarele alegeri.
  Olaru 0722207396

  Reply
 • Aug 14, 2012 at 9:03 am
  Permalink

  Fac parte din locatarii unui din cele 10 blocuri pentru care licitatia a avut loc in iunie. Suntem deja la jumatatea lunii august si din pacate nu avem nici un fel de feedback de la primarie in ceea ce priveste data de incepere a lucrarilor de reabilitare. Ultimele informatii primite in mod neoficial de la un angajat al primariei spun ca de fapt nu s-a alocat nici o suma de la minister, datorita problemelor interne. Mentionez si faptul ca dosarul a fost depus acum 4 ani si in fiecare an primim exact acelasi raspuns: anul acesta sigur vom termoizola si blocul dvs.

  Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.