Expoziţie „de groază” cu instrumente de tortură, interzisă copiilor, la Castelul Bran

„Fecioara din Nürenberg” sau Fecioara de fier”, „Leagănul lui Iuda”, „Patul lui Procust” sunt câteva dintre instrumentele de tortură prezentate în Castelul Bran. Promovat drept „Castelul lui Dracula”, celebrul edificiu găzduieşte până în 14 octombrie 2012 o expoziţie de groază, în care sunt prezentate mai multe instrumente de tortură, folosite în Evul Mediu.

„Sunt prezentate cele mai obişnuite metode de tortură medievală, printre care: «Fecioara din Nürenberg sau Fecioara de fier», «Cântarul vrăjitoarelor», «Scaunul inchizitorului», bătut cu ţepi de 5 cm lungime, «Leagănul lui Iuda», «Patul lui Procust», spărgătoarele de capete, de genunchi şi sfărâmătoarele de degete, «Gâdilatorul spaniol», măştile ruşinii, fierăstraie, securi, cleşti, cătuşe şi lanţuri din fier şi celebra centura de castitate”, au declarat organizatorii.

Instrumentele de tortură fac parte dintr-o colecţie particulară şi provin din Italia şi Spania. Biletul de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi de 6 lei pentru elevii peste 16 ani. Accesul copiilor sub 16 ani este interzis.

Autor: Olimpiu Filip

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.