Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Trenurile vor avea întârzieri de cel puţin o oră, din cauza caniculei

Braşovenii care vor circula cu trenul în aceste zile trebuie să se aştepte la întârzieri. CFR Călători a anunţat ieri că la nivel naţional circulaţia trenurilor se va desfăşura cu restricţii de viteză, în perioada 19-22 iunie, din cauza temperaturilor ridicate care se vor înregistra în aer şi implicit la nivelul solului. Astfel, trenurile vor înregistra întârzieri în trafic de 40-60 de minute pe tren, se arată într-un comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate „CFR” SA.

În comunicatul CFR se mai arată că în perioada de caniculă cu temperaturi de 35-36 grade Celsius în aer, temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 45 – 55 grade Celsius, iar măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale, este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

Totodată, în perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate efectuează revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, iar în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...