Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Tartagă, dat din nou în urmărire de poliţişti

Fostul patron al Fabricii de Zahăr Bod, Dan Tartagă, şi fostul director al Băncii Agricole Braşov, Nicolae Pişcu, sunt din nou daţi în urmărire naţională, după ce pentru un timp s-au crezut liberi.

Fotografiile celor doi sunt afişate pe site-ul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov la rubrica dedicată persoanelor date în urmărire naţională, dar, pentru oamenii legii, Tartagă şi Pişcu par din nou de negăsit. Cu toate că stufosul dosar al controversatei privatizări a Fabricii de Zahăr Bod, pentru care cei doi au primit câte 5 ani de închisoare, a fost trimis spre rejudecare către Judecătoria Alba (conform unei decizii a Tribunalului Alba, susţinută apoi de Curtea de Apel Alba), Tartagă şi Pişcu ar trebui să aştepte rejudecarea dosarului după gratii. Ei însă se ascund iar de ochii poliţiştilor, care nici de data aceasta nu reuşesc cu niciun chip să le dea de urmă.

Pe data de 16 februarie 2012, Tribunalul Alba a suspendat sentinţa care i-a condamnat pe cei doi la 5 ani de închisoare şi a trimis dosarul spre rejudecare la Judecătoria Alba. Mai mult, judecătorii au suspendat punerea în executare a sentinţei de condamnare, pînă la finalizarea revizuirii. Conform acestei decizii, Tartagă şi Pişcu s-au putut bucura din nou de libertate, motiv pentru care au fost scoşi de sub urmărire naţională. Decizia nefiind definitivă, la judecarea recursului, Curtea de Apel Alba a admis doar cererea de revizuire a dosarului, însă nu şi pe cea de suspendare a executării pedepselor.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...