Vezi aici subiectele la limba română de la Evaluarea Națională

Absolvenții de clasa a VIII-a au trecut astăzi prin emoțiile primului examen din viața lor. Proba de limba și literatura română din cadrul examenului de evaluare națională, a cărui medie contează pentru admiterea la liceu, i-a pus față în față cu „Cireșarii“ lui Constantin Chiriță.

La primul subiect, elevii au primit un fragment din roman pe baza căruia să-şi dovedească cunoştinţele de vocabular şi de teorie literară, precum şi capacitatea de a înţelege şi comenta un text literar. Pe baza aceluiaşi text, candidaților li s-a cerut să-şi exprime opinia în legătură cu mesajul transmis de fragmentul respectiv.

Subiectul al doilea a vizat cunoştinţele despre textele non-literare. Elevii au avut de identificat autorul, numele unui articol despre ebook şi publicaţia în care a apărut. Cunoştinţele de gramatică au fost verificate pe baza aceluiaşi text. Cea de-a doua compunere pe care elevii au avut-o de redactat a avut ca temă trăsăturile unui coleg pasionat de lectură, scrie gandul.info, care a și publicat subiectele integral pe site.

Comments

comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.