Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Consilierii locali USL s-au răzgândit. Vor sprijini proiectele amânate în ultima ședință de Consiliu Local

Proiectul privind Centrul de Cercetare Aplicată „Transilvania Motorland” va reintra în dezbaterea Consiliului Local Braşov, de această dată având sprijinul  aleşilor PDL, al grupului USL-PPDD-UDMR, precum şi al celor de la Forumul Democrat German.

Viceprimarul Braşovului, Răzvan Popa, a ţinut să precizeze ieri, într-o conferinţă de presă, că proiectul de investiţii privind Centrul de Cercetare Aplicată „Transilvania Motorland” de la Tărlungeni, „nu a fost respins de consilierii locali ai grupului USL-PPDD-UDMR, ci a fost cerută doar amânarea votului, pentru a se putea analiza cu atenţie documentaţia aferentă”.
Viceprimarul a lăsat să se înţeleagă, precizând că a purtat discuţii şi cu primarul George Scripcaru, faptul că până la sfârşitul acestei săptămâni sau cel mai târziu la începutul celei viitoare va fi convocată o şedinţă extraordinară de plen pentru dezbaterea, în vederea aprobării, a celor două proiecte de hotărâre. „Dosarele pentru această investiţie sunt acum în analiză la comisiile de specialitate ale CL Braşov”, a explicat Popa. Surse din Primărie ne-au declarat că termenul-limită pentru depunerea documentaţiilor şi accesarea fondurilor nerambursabile este 31 iulie.

Discuţii şi cu austriecii

Conducerea filialei Braşov a Forumului Democrat German din România a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că va susţine prin cei doi aleşi locali aprobarea proiectului de hotărâre privind realizarea Centrului „Transilvania Motorland”. În acest sens, unul dintre liderii FDGR Braşov, consilierul municipal Christian Macedonschi, a declarat că „ştim cât de important este acest proiect de investiţii pentru regiune, mai ales că urmează a fi amenajat şi un pistă de testări auto şi de competiţii, care va permite Braşovului să intre pe harta europeană a motorsportului. Astfel de obiective atrag atât turiştii, cât şi investitorii, iar Braşovul ar avea doar de câştigat”.
Pe de altă parte, Macedonschi a spus că în cursul zilei de astăzi, împreună cu reprezentanţii celorlalte forţe politice din Consiliul Local Braşov, va avea loc o discuţie şi cu oficialii Ambasadei Austriei, ţară unde există un circuit asemănător, „fiindcă vrem să vedem care este impactul economic al unei astfel de investiţii”.

Lipsa de comunicare a dus la amânare

Viceprimarul Braşovului, Răzvan Popa, a declarat ieri că şi în ceea ce priveşte investiţia pentru parcarea din Poiana Mică, a spus că aleşii locali au fost induşi în eroare, din cauza denumirii proiectului: „Extindere capacitate parcare şi construcţie terminal transport public în Poiana Braşov. A fost o confuzie, fiindcă în staţiune nu mai dorim parcări, ci degrevarea traficului rutier. Este un exemplu de lipsă de comunicare, fiindcă se ştia despre proiectul din Poiana Mică şi nimeni nu ar fi avut nimic împotrivă dacă aveam actele la timp. Lucrurile vor intra curând în normal!”.

 

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...