Saptămânal pe hârtie, zilnic pe internet

Ofertă la terasele de pe Republicii: preparate culinare din „imitaţie“ de caşcaval

Angajaţii CJPC Braşov, alături de inspectorii DSP au verificat mai multe localuri aflate pe Republicii şi pe străduţele lăturalnice, iar neregulile n-au întârziat să apară.

La unul dintre restaurante s-au găsit foarte multe nereguli, pentru care proprietarul riscă să plătească zeci de mii de lei. „În lista de meniu erau trecute preparate pe bază de caşcaval, dar se folosesc produse pe bază de grăsimi vegetale şi proteine. Aşadar, caşcavalul nu este caşcaval. În afară de aceasta,
s-au descoperit deficienţe la etichetare, iar cafelele nu au trecut volumul la preţul aferent. S-au găsit şi deficienţe metrologice la cântar”, a explicat comisarul Pavel Ormindean.

Amenzi pentru reclamă înşelătoare

Reprezentanţii restaurantului au refuzat să explice de ce foloseau, pe ascuns, produse vegetale în locul caşcavalului. În fapt, ei n-au vrut să dea nici un fel de declaraţii. Cert este că o simplă menţionare pe lista cu bucate a adevăratului produs folosit i-ar fi scutit de o amendă „usturătoare”. Aşa, ei sunt acuzaţi de reclamă înşelătoare. „Pentru fiecare din deficienţele constatate riscă sancţiuni care nu sunt de neglijat. Produsul care nu este caşcaval se sancţionează pe Legea publicităţii înşelătoare sau chiar pe Legea 163, iar amenda este foarte mare, pleacă de la 5.000 de euro în sus. Problemele legate de cântar se sancţionează cu 2.000-20.000 de lei, iar cele de informare, cu 1.000-10.000 de lei”, a subliniat comisarul.

Abonează-te la newsletter
Sign up here to get the latest news, updates and special offers delivered directly to your inbox.
You can unsubscribe at any time
Comentarii
Loading...